Detail info
Close

WILL BERNARD TRIO /USA/

WILL BERNARD TRIO /USA/

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

REDUTA JAZZ CLUB
Národní třída 20, Praha 1
REDUTA JAZZ CLUB - PROGRAM

Will Bernard
byl mnoho let kytaristou a band lídrem v oblasti San Franciska. Jak sám říká, vždy ale obdivoval scénu kolem newyorského klubu Knitting Factory, a tak se na východní pobřeží odstěhoval nadobro.
Hudbu, kterou hraje, popisuje jako soul jazz, je ale také charakterizována jako instrumentální jazz-funk s výraznými vlivy neworleánského hudebního prostředí. Vedle vlastního tria má spoustu dalších hudebních projektů, jež dokazují, že jeho hudební rozptyl je mnohem širší (třeba i v oblasti reggae a hip-hopu).
Bernard spolupracoval s řadou muzikantů, za Bernardovu nejvíce ceněnou spolupráci lze označit jeho působení v kapele T. J. Kirk (s Charlie Hunterem), jejich druhá nahrávka If Four Was One byla v roce 1997 nominována na Grammy. Jako bandleader se prosadil hned rok poté, když vydal album Medicine Hat, kde předvádí skvělou techniku i cit pro funky a zemitý soul-jazz.

His second release If Four Was One, received a 1997 Grammy Award nomination. Bernard also received a Grammy Award nomination for his own Party Hats in 2007.
Bernard has played with many musicians including Jai Uttal and the Pagan Love Orchestra, The Coup, Robert Walter's 20th Congress, MG5 (formerly Frequinox), Idris Muhammad, Dr. Lonnie Smith, Zigaboo Modeliste, Groundation and the Stanton Moore Trio.
In January 2008 Bernard recorded his second album with the Palmetto label including John Medeski on keyboards, Stanton Moore on drums and Andy Hess on bass which was released as Blue Plate Special.

www.willbernard.com

Vstupenky můžete zakoupit též on-line a ihned
vytisknout v pohodlí svého domova - HOMEtickets!
Tickets are available on Ticketportal sales points
or on-line - pay and print at home or office - HOMEtickets!

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top