Detail info
Close

XENIA RUBINOS (USA)

Rachot Production uvádí...
XENIA RUBINOS (USA)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Electronic soul-punk alias Jazzové kořeny říznuté syrovou newyorskou subkulturou

Xenia Rubinos kombinuje odkaz zpěvaček klasického jazzu s provokativními trendy současnosti. Její písně jsou vyhroceným obrazem newyorského Brooklynu, propojením funku, r&b,hip­hopu. soulu i elektroniky. Zpěvačka studovala na elitní škole Berklee v Bostonu a v Praze představí své nové album Black Terry Cat, které prestižní časopis Mojo popisuje jako setkání Laurie Anderson s De La Soul, zatímco Spin je líčí jako “multižánrové nástrojové výkřiky propojené s hlasovým mistrovstvím Billie Holiday." Napětí ještě stupňuje spojení zpěvných melodií a ženského hlasu se syrovým mixem perkusí a elektroniky. Světová kritika nešetří superlativy a zpěvačku srovnává s hvězdami jako Erykah Badu, Janelle Monáe, Esperanza Spalding či Ibeyi.
Matka zpěvačky pochází z Portorika. Její otec je z Kuby, kde se narodil jako syn Afričanky a Španěla. Navzdory původu ale Xenia nečerpá z latinskoamerických stylů. Nedávno účinkovala v projektu Pop Life, věnovaném odkazu Prince, kde hrála na klávesy vedle osobností současné americké scény jako Kristin Kontrol či Alan Palomo z Neon Indian. V jejím image se prolíná elegance klasické jazzové zpěvačky i syrová energie neřízené střely z open­mic klubu na periferii. Pilotní skladba posledního alba, Mexican Chef, Mexický šéfkuchař, dokumentuje pouliční život v Brooklynu: "V restauraci obsluhují číšníci v obleku, jejichž seriozní hipsterskou vizáž podkresluje reprodukovaný decentní indie pop. Když se ale otevřou dveře do kuchyně, vidíte hispánské kuchaře, kteří mezi plotnami kmitají v rytmu mexických rancheras a dominikánské bachata. Pražskému publiku se Xenia Rubinos představila před dvěma lety v Roxy v rámci akce Spotlight pořádané festivalem Struny podzimu, letos vystupovala na slovenské Pohodě.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture XENIA RUBINOS (USA)
picture XENIA RUBINOS (USA)
Top