Detail info
Close

SCOTT FAGAN / UK

SCOTT FAGAN / UK

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Po Rodriguezovi přijede do Prahy další znovuobjevený písničkář, Scott Fagan

“Příchuť Scotta Walkera, trochu Bowieho, Lou Reeda a Tima Hardina, ale zvuk je jen a jen čistý Fagan.” To napsal o utajeném britském talentu The Guardian, který ho "objevil". Jeho příběh v lesčems připomíná Rodrigueze, kterému přinesl slávu až film Hledání Sugar Mana. O tom, jak to se Scottem Walkerem doopravdy je se bude moc přesvědčit i tuzemské publikum, protože Scott Fagan vyráží na vůbec své první evropské turné a 1.listopadu přijede do Prahy, aby odehrál koncert ve Futurum Music Baru.

“Excentrické mnohožánrové mistrovské pop/psych/folkové dílo.” — Dangerous Minds

“Konečně přišel čas Scotta Fagana” — The Quietus

Tak pokračují další recenze na album South Atlantic Blues z roku 1968, jehož loňská reedice světu představila jednoho z nejlepších ztracených folkařů šedesátých let. Fagan, otec Stephina Merritta z projektu Magnetic Fields měl za mentora legendárního písničkáře Doc Pomuse, téměř podepsal smlouvu s labelem Beatles Apple Records a hrál v Cafe Au Go Go, stejně jako v té době dosud neznámý Jimi Hendrix.
Písničkový cyklus South Atlantic Blues o jeho životě na Panenských ostrovech propletený s milostným příběhem je výjimečný díky textům i experimentální produkci, která spojuje folk s R&B, jazzem a rytmy Karibiku. Hlavní je ale Faganův pozoruhodný hlas plný emocí a touhy, který byl popsán jako hlas,“ který stojí mezi Scottem Walkerem, Timem Hardinem, raným Bowiem a Donovanem”. Autorem portrétu dvacetiletého Fagana na obal jeho desky byl legendární fotograf Joel Brodsky, který fotil slavné snímky ‘Young Lion’ Jima Morrisona a také obal alba Van Morrisona Astral Weeks — které vyšlo ten samý měsíc co South Atlantic Blues.
Poslechněte si i vy příběh nesmírně talentovaného člověka pronásledovaného hrátkami osudu, které způsobily, že mu byl po několik desetiletí upírán zasloužený úspěch.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture SCOTT FAGAN / UK
picture SCOTT FAGAN / UK
Top