Detail info
Close

ORCHESTRE LES MANGELEPA (CD/ KE)

Rachot Production uvádí...
ORCHESTRE LES MANGELEPA (CD/ KE)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Africká legenda slaví comeback

Zatímco západní svět prožíval šedesátá léta s Beatles, Afrika protančila zlatou éru s rytmy z Konga. Hlavní město Kinshasa se stalo africkým Liverpoolem a vznikl zde první panafrický styl, který zachvátil celý kontinent. Orchestr Les Mangelepa pochází z východního Konga. Dnes slaví comeback, ale na rozdíl od afrobeatu už nežijícího Fely Kutiho z Nigerie jej můžeme slyšet v autentické podobě od dodnes aktivních veteránských muzikantů.
Zrod nového stylu v Kinshase připomíná o dvacet let dřívější vznik elektrického blues v Chicagu: černí muzikanti se stěhují za prací do města, sobotní taneční zábavy v klubech stupňují poptávku po nových kapelách, jejichž rytmy rezonují s životem ve městě. Afričanům byly mnohem bližší syrovější rytmy s kořeny na černém kontinentě: soul Jamese Browna či rumba slavných afro-kubánských ansámblů. Pro nově vzniklý mix zpěvných kytar a tepu latinských perkusí se vžilo označení konžská rumba či později soukous. Jednalo se o skutečnou hudební epidemii, která zachvátila Nairobi, Paříž, Brusel i Karibik.
Členové Les Mangelepa pocházejí z východního Konga, odkud se přes Zambii, Malawi a Tanzanii přesunuli do Nairobi, kde odehráli první společný koncert. V době největší slávy vydali desítky hitů, vinylové nahrávky se dnes mezi sběrateli prodávají za stovky eur. Les Mangelepa jsou zřejmě jedinou kapelou svého žánru, která se nerozešla a dodnes po 40 letech vystupuje každý weekend v klubu Vibro v Nairobi. Desetičlenná sestava představuje i v Africe v éře DJů vzácnou raritu.
K mezinárodnímu comebacku orchestru přispěl Guy Morley z londýnské agentury No Nation, který produkoval jejich nové album Last Band Standing, oslavu více než 40leté historie Les Mangelepa.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture ORCHESTRE LES MANGELEPA (CD/ KE)
picture ORCHESTRE LES MANGELEPA (CD/ KE)
picture ORCHESTRE LES MANGELEPA (CD/ KE)
Top