Detail info
Close

OTVÍRÁNÍ STUDÁNEK A. RADOKA, Národní divadlo Brno

OTVÍRÁNÍ STUDÁNEK A. RADOKA, Národní divadlo Brno

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Mahenovo divadlo, Malinovského nám. 1, Brno

MARTIN SLÁDEČEK
Režie Jan Antonín Pitínský
Dramaturgie Lucie Němečková, Martin Sládeček
Scéna Tomáš Rusín
Kostýmy Zuzana Rusínová
Hudba Vít Zouhar
Choreografie Jiří Bartovanec

I studánky chtějí být čisté.
Švédský exil. Dva stárnoucí manželé, Alfréd a Marie. On český režisér, proslulý "vynálezem" Laterny magiky, kterého tvrdě zasáhly oba totalitní režimy minulého století. A ona, jeho žena, asistentka i múza. Mezi nimi otázka: Letět, či neletět? Poletí Alfréd Radok režírovat do Vídně, i kdyby to znamenalo přelet nad bolestně milovaným Československem? Stesk Poutníka po rodném kraji z jeho někdejšího scénického zpracování Otvírání studánek skladatele Bohuslava Martinů a básníka Miloslava Bureše byl stranickými aparátčíky nazván "sentimentem emigranta" a zakázán. Radok byl nejprve vykázán z Laterny magiky, potom ze země. Teď ten stesk poznává na vlastní kůži... Zanesená studánka vztahu k vlasti se otvírá a prameny vzpomínek se v poetickém dialogu manželů Radokových stékají ve strhující proud, který nakonec vyústí v osudové rozhodnutí...
Původní hra Martina Sládečka na motivy životního příběhu Alfréda Radoka a kantáty Otvírání studánek Bohuslava Martinů v režii předního českého divadelního tvůrce J. A. Pitínského. Ten ke spolupráci přizval mladého českého, ale ve světě již uznávaného, choreografa Jiřího Bartovance a známý brněnský sbor dětí a mládeže při Filharmonii Brno - Kantiléna. V úloze Alfréda Radoka se představí Dušan Hřebíček, jako Marie Radoková pak Eva Novotná. Pojďte spolu s nimi otvírat a čistit studánky naší národní minulosti!
Premiéra 29. dubna 2016 v Mahenově divadle

Vstupenky v distribuci na prodejních místech Ticketportal
a nebo je můžete zakoupit a vytisknout on-line - HOMEtickets!!

NÁRODNÍ DIVADLO BRNO NA TICKETPORTAL.CZ

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top