Detail info
Close

DAMIAN ”JR. GONG“ MARLEY / JAM

DAMIAN ”JR. GONG“ MARLEY / JAM

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

HVĚZDNÝ DAMIAN MARLEY VYSTOUPÍ POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE

Damian Marley přijede poprvé do České republiky! Věta, kterou chtěl každý fanoušek reggae, dancehallu a urban music slyšet už dávno, se konečně stává skutečností… Nejmladší syn Boba Marleyho přijede do Prahy se svou kapelou v pondělí 29. srpna 2016 a vystoupí ve Velkém sále Lucerny.

Damian Marley se narodil v roce 1978 v jamajském Kingstonu. Damian, přezdívaný po otci Jr. Gong, se věnuje hudbě od svých třinácti let a první sólové album Mr. Marley vydal v roce 1996. Mezinárodní úspěch a první Grammy přišly hned s druhou deskou Halfway Tree. Celosvětovou smršť zájmu o jeho jméno a reggae všeobecně pak odstartovalo třetí album Welcome to Jamrock, které vyšlo v roce 2005 a za které si odnesl jako vůbec první Jamajčan hned dvě Grammy najednou.
Deska produkovaná Damianem a jeho bratrem Stephenem totiž znovu zcela jedinečným způsobem propojila elementy reggae a dancehallu s hiphopem a R&B, takže se stala doslova vlajkovou lodí termínu urban music. Právě tady se objevil duet Road to Zion, kam si Damian pozval newyorského rapera Nase. Na základech této úspěšné spolupráce pak vzniklo v roce 2010 celé společné album Distant Relatives, které ještě více posílilo spolupráci mezi světy reggae a hiphopu.
Kromě své sólové produkce má Damian za sebou spolupráci se spoustou velkých jmen napříč žánry. V roce 2011 překvapil hudební svět účastí v hvězdném projektu SuperHeavy (Dave Stewart, Joss Stone, Mick Jagger). Do povědomí fanoušků taneční hudby se zapsal především společným singlem se Skrillexem Make It Bun Dem. Jr. Gong také aktivně produkuje další talentované Jamajčany.
Koncert pořádá festival Rock for Churchill ve spolupráci s agenturou D Smack U Promotion a českým hudebním portálem JahMusic.net, který touto akcí oslaví 15. výročí své existence a propagace afro-karibské kultury v České republice.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture DAMIAN ”JR. GONG“ MARLEY / JAM
Top