Detail info
Close

Něco zatajit

Něco zatajit

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

ORIGINÁLNÍ BRITSKÁ GANGSTERKA NA DIVADELNÍCH PRKNECH
ORIGINÁLNÍ NÁZEV: Guilty secret
ŽÁNR: komediální thriller
AUTOR: Roger Mortimer
PŘEKLAD: Matouš Turek
REŽIE: Adam Skala
DRAMATURGIE: Martin Satoranský
SCÉNOGRAFIE, KOSTÝMY, LIGHT DESIGN: Mariana Kuchařová
HUDBA: Filip Kaňkovský
ÚČINKUJÍ:
GEORGE Daniel Rous, LENNIE Martin Kraus, CHARLOTTE Zuzana Maxa, CRICHTON Alexandr Minajev

Dvojice samozvaných londýnských gangsterů právě dokončila únos. Přituplý pracant Lennie jde podle rozkazu zpátky do auta a přináší svázanou Charlotte Chamberlainovou, dceru technologického magnáta, zatímco břitký cynik George ("Já nejsem nějaký třídní štváč, mstitel na boháčích - já k nim jenom chci patřit."), mozek operace, vytáčí číslo jejího otce a požaduje výkupné ve výši pět milionů liber, jinak se budou sekat prsty. Když pak sebejistý George odchází do kuchyně udělat čaj a slaboch Lennie se už už nechává přemluvit prosbami pohledné oběti o pomoc, zdá se, že máme před sebou komickou žánrovku ve složení "chytrý, zlý zločinec - hloupý, vlastně hodný rádoby zločinec - kráska v nesnázích zápolící o holý život".
Roger Mortimer ovšem filmová klišé, ať už v charakterizaci postav nebo výstavbě situací, a z nich plynoucí divácká očekávání jen umně využívá coby odrazový můstek pro sérii postupně dávkovaných dějových zvratů. Během nich se ukáže, že téměř žádný plán není dokonalý a zmýlit se v úsudku je nebezpečně snadné. Jediné, co je jisté od začátku do konce, je, že jde o život a o pořádný balík peněz. Skvěle vystavěné, důvtipné dialogy, narůstající napětí a průběžné boření falešného pocitu jistoty postav i diváků, to vše znamená, že "Něco zatajit" dostává svému podtitulu "thriller ve dvou jednáních".

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top