Detail info
Close

VÁNOČNÍ RESPECT FESTIVAL 2015

VÁNOČNÍ RESPECT FESTIVAL 2015

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Závěrečný koncert 18. ročníku Respect festivalu - Vánoční Respect Festival 2015

Na Vánočním Respect Festivalu 2015 vystoupí princezna asijského undergroundu Susheela Raman a kapela představující kořeny romské hudby Parno Grazst.

SUSHEELA RAMAN
„Když slyšíte jihoindickou hudbu s bluesovým feelingem anebo klasiku Lou Reeda s příchutí Madrásu, ocitáte se v krajině jménem Susheela.“ Spolu se svým producentem a kytaristou Samem Millsem byla nominována na britskou cenu Mercury, tvůrčím balancováním mezi Západem a Východem získala světové renomé.

PARNO GRAZST
"Oni nečerpají z kořenů romské hudby. Oni jsou zosobněním těch kořenů," prohlásil o této téměř čtvrt století existující maďarské skupině autor prestižní encyklopedie Rough Guide to World Music, Simon Broughton. Na rozdíl od jiných romských kapel, Parno Graszt nevznikli z externího popudu západního hudebního průmyslu - jejich krédo lze naopak vyjádřit sloganem Romové sobě, což se promítá i do autentičnosti jejich hudby. Multigenerační rodinná sestava z maďarského venkova hrála prvních patnáct let pro publikum ve svém okolí, jejich první album produkoval virtuózní romský cimbálista Kalman Balogh.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top