Detail info
Close

JE TŘEBA ZABÍT SEKALA, Národní divadlo Brno

JE TŘEBA ZABÍT SEKALA, Národní divadlo Brno

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Mahenovo divadlo, Malinovského nám. 1, Brno

JIŘÍ KŘIŽAN
režie:
Martin Františák
dramaturgie: Lucie Němečková
dramaturgická spolupráce: Jan Gogola
výprava: Marek Cpin
hudba: Nikos Engonidis

Moravský western
Rok 1943. Moravská vesnice žije za protektorátu na horké půdě strachu. Právě sem přichází kovář a evangelík Jura Baran. Věří, že zde nalezne bezpečný azyl. Důvěru domácích, převážně katolických starousedlíků, si však nezíská. Navíc statkáři v obci řeší naléhavý problém.
Sekal, nemanželský syn z jednoho gruntu, člověk, kterého komunita kvůli jeho původu sama vyloučila, terorizuje celou obec, využívá divokou politickou situaci a udává gestapu ostatní statkáře, aby se snadno dostal k jejich majetku. Krutá protektorátní moc mu dává křídla a nikdo ze ctihodných a vážených mužů neví, kdo z nich bude dalším na řadě.
Vesnická rada statkářů se rozhodne, že existuje jediné řešení: je třeba zabít Sekala! Dřív než on zabije ostatní. Ale kdo se této nevděčné a nebezpečné úlohy ujme?
Rok 1943. Dva tvrdí a drsní chlapi. Statečný cizinec a místní zloduch. Osudový a nevyhnutelný konflikt se blíží stejně neúprosně jako hodinová ručička k "pravému poledni". Střetnutí kováře Barana a parchanta Sekala dospěje až k souboji na krev.
Divadelní adaptace sugestivního filmového scénáře Jiřího Křižana.
Premiéra 9. října 2015 v Mahenově divadle

Vstupenky můžete zakoupit též on-line přímo na ticketportal.cz a ihned vytisknout - HOMEtickets!!

NÁRODNÍ DIVADLO BRNO NA TICKETPORTAL.CZ

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top