Detail info
Close

BLACK AND WHITE, Národní divadlo Brno

BLACK AND WHITE, Národní divadlo Brno

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Mahenovo divadlo, Malinovského nám. 1, Brno

PETR ILJIČ ČAJKOVSKIJ(1840–1893)

choreografie a režie: Mário Radačovský
scéna: Marek Hollý
kostýmy: Patricia Barker
projekce: Michael Auer

Někdy stačí jediná vteřina…
Black and White je v podstatě moderně zpracovaná verze vlajkové lodi klasického repertoáru - Labutího jezera. Jde o titul, který patří k nej­hranější baletům na světě. Verze Národního divadla Brno, která měla velký úspěch v USA, ale reprezentuje dnešek.
Jde o pokus přiblížit toto dílo mladší generaci pohledem z jiného úhlu, popřením všech tradic a vizuálním přetvoře­ním Labutího jezera jako takového. V klasickém zpracování baletu jsou dominantní postavy balerín (hlavní dvojrole Odetta - Odílie), jde tedy hlavně o výpověď ženského elementu. Zde se ale nabízí pohled na Labutí jezero skrze hlavní postavu, prince Siegfrida, který prochází složitou životní situací spojenou s léčbou těžkého onemocnění - rako­viny.
Někdy stačí sekunda - a život se převrátí naruby. Siegfried hledá sám sebe v kráse něžného a téměř dokonalého tvora, jakým je Labuť. Stejně jako princ v klasické verzi příběhu, i on stojí před volbou. Bílá a černá…
Je bílá barva opravdu tak nevinná, nebo je daleko nebezpeč­nější než černá? Některé kultury považují černou za mnohem předvída­telnější než bílou…
Jde o to, jak věci vidíme: možná paradoxně právě to černé nám mnohem víc pomáhá uvědomit si naše směřování.
Premiéra 20.3.2015 v Mahenově divadle

Vstupenky můžete zakoupit též on-line přímo na ticketportal.cz
a ihned vytisknout v pohodlí svého domova - HOMEtickets!!

NÁRODNÍ DIVADLO BRNO NA TICKETPORTAL.CZ

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top