Detail info
Close

NEW MODEL ARMY / UK

NEW MODEL ARMY / UK

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Kapela, která odstartovala už v roce 1980, ale jedny z nejlepších desek kariéry nahrává v posledních letech. Kapela, jejíž fanoušci utvořili Rodinu. Kapela, která stála vždy tak trochu v ústraní, ale zásadně ovlivnila života mnoha lidí. NEW MODEL ARMY. Nadužívané synonymum kultovní platí v tomto případě stoprocentně. Formace, vedená dnes už šedesátiletým zpěvákem a kytaristou Justinem Sullivanem, se po třech letech vrací do Lucerna Music Baru, aby představila své 14. studiové album nazvané Winter. Předkapelou bude americký písničkář Nate Hall.
Severoanglický Bradford, začátek 80. let, frustrace z thatcherismu by se dala krájet. A razantně nastupující New Model Army dali téhle éře charakteristický zvuk: skladby na prvních deskách reflektují Falklandskou válku, nezaměstnanost, třídní napětí. New Model Army byli mezi prvními, kdo začali do punku vnášet inspirace folkem a soulem – jejich zvuk byl i díky naléhavému hlasu Justina Sullivana naprosto nezaměnitelný. Klíčová deska Thunder And Consolation vyšla v roce 1989 a kapela byla tehdy na vrcholu popularity. Kdo by tenkrát řekl, že ještě v roce 2016 bude produkovat nahrávky, které se minimálně vyrovnají perlám z konce 80. let?
Velkou ranou byla pro kapelu smrt unikátního bubeníka Roberta Heatona v roce 2004. Ani to ale kapelu nezastavilo. V období po Heatonově úmrtí se nečekaně odrazila ke zvukově bohatším a mnohovrstevnatým deskám, které vyvrcholily novátorským albem Between Dog And Wolf (2013). Důraz na rytmiku, temnota složitěji přístupných skladeb, ale stále ta samá naléhavost. New Model Army stárnou do krásy. Stále dokážou rozpálit mnohatisícový dav (jako třeba při loňském vystoupení na metalovém festivalu Wacken) a zároveň odehrát dvouhodinový strhující koncert v malém klubu. New Model Army jsou jedineční. Přijďte se přesvědčit 9. října do Lucerna Music Baru.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture NEW MODEL ARMY / UK
Top