Detail info
Close

THE CINEMATIC ORCHESTRA / UK

THE CINEMATIC ORCHESTRA / UK

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

THE CINEMATIC ORCHESTRA PŘIVEZOU DO PRAHY NOVÉ ALBUM

Britská skupina The Cinematic Orchestra chystá na podzim nové album a při té příležitosti vyrazí na evropské turné, jenž se zastaví ve třinácti evropských zemích. Hvězdy kultovního labelu Ninja Tune přijedou i do České republiky, zahrají 15. listopadu v pražském Lucerna Music Baru. Koncert je součástí série dvaceti koncertů u příležitosti 20. narozenin Lucerna Music Baru.

Po intenzivním období stráveném v nahrávacím studiu a následném obrovském úspěchu koncertu v londýnském Roundhouse, vyprodaném během šesti hodin, se The Cinematic Orchestra vrátí zpět na evropská pódia. Hlavní postavu kapely skladatele a producenta Jasona Swinscoea na turné doprovodí saxofonista Tom Chant, zpěváci Heidi Vogel a Larry Brown, excelentní bubeník Luke Flowers a další hudebníci z Evropy a Spojených států.
Jason Swinscoe v několika rozhovorech zmínil, že na začátku roku dokončil nahrávání s vokalisty Patrickem Watsonem, Angelou McCluskey, Melanie De Biasco a Mosesem Sumneym. Nového materiálu se sešlo tolik, že je ho hned na dvě studiová alba. První vyjde ještě letos, druhé na jaře příštího roku. Nové skladby přinesou mix elektroniky, klasické hudby a jazzu v kombinaci s velkolepými filmovými atmosférami, tedy styl, který je pro kapelu typický.
Už jejich debutové album Motion (1999) zaznamenalo nadšené ohlasy. S vlastní hudbou pro kultovní němý film Man with a Movie Camera objela svět a vydala stejnojmenné CD a DVD. Většina kompozic však byla adaptována pro druhé studiovou desku Every Day (2002), na které hostují vokalisté Fontella Bass a Roots Manuva. Poslední album Ma Fleur vyšlo v roce 2007. O rok později The Cinematic Orchestra vydali živák z Royal Albert Hall. V roce 2011 skupina uskutečnila sérii vystoupení v londýnském Barbican Centre, kde doprovázela klasické němé filmy. Nejlepší momenty série vyšly v roce 2012 na album The Cinematic Orchestra Presents: In Motion #1.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture THE CINEMATIC ORCHESTRA / UK
Top