STIMUL festival: 27.10.09 změna programu - ZOMBY nepřijede!!!

Dubstepový večer Festivalu Stimul mění line-up, s Bugem a Cloaks zahraje The Gaslamp Killer!

 Kalifornský DJ a producent vystupující pod přezdívkou The Gaslamp Killer doplňuje na poslední chvíli line-up úterního Stimulu. Zástupce americké větve současného dubstepového undergroundu nahradí Brita Zombyho, který zrušil bez udání důvodu vystoupení v Česku a Polsku.

 Bude to náhrada více než důstojná - The Gaslamp Killer patří mezi největší objevy klubové scény a doprovází ho pověst aktuální senzace stylu "bass music". Jeho fantastické djské mixy vychází z estetiky hororových a brakových filmů a snoubí se v něm dementní hiphopové rytmy, masivní basové linky a perverzní láska k popu.

 Gaslamp Killer patří společně třeba s Flying Lotusem nebo Samiyamem do losangelské partičky Brainfeeder, která servíruje americkou odpověď na britskou dubstepovou či wonky horečku. Upozornil na sebe divokými djskými sety, které svojí všežravou estetikou oživují ducha rave music a připomínají také módu bastardího popu. Po sérii undergroundových mixtapes a internetem šířených kompilací debutoval letos EP My Trouble Mind právě na značce Brainfeeder. S Gaslamp Killerem přijíždí na Stimul hudebník, který představuje dubstep v jeho neustále se proměňující podobě, jež se vzpírá žánrovým klišé a snadnému zaškatulkování. Sonický inovátor doplní úterní večer v Divadle Archa, na kterém vystoupí také hlavní hvěda večera Kevin Martin alias The Bug a dvojice Cloaks.

Zklamaní fanoušci Zombyho mají možnost (zůstanou-li doma) vrátit vstupné v místě nákupu, a to POUZE do 30.10.2009!!! 

Top