Bubbles vs Pulzar představuje line up!

Bubbles vs Pulzar představuje line up

Už za měsíc, 2. října se v olomouckém KD Sidia chystejte na párty, která odstartuje novou éru populární klubovky Bubbles. Ve spojení s libereckým eventem Pulzar vznikla silná párty, která nyní představuje všechny DJe, na které se tu můžete těšit. V našem úsilí rozhodně nepolevíme a na všechny další díly Bubbles vs Pulzar máme připraveno vždy jedno velké eso. Kdo je tím prvním? Techno legenda a velká DJská a producentská hvězda - Ben Sims!

Není mnoho takových osobností, jako je BEN SIMS. Jeho osobitý a jedinečný styl definoval techno sound na přelomu Millenia a jeho desky najdete v setech nejspíš úplně všech, kteří kdy namixovali techno set. Kdo byl v únoru na Apokalypse, ten určitě ví své a netřeba říkat nic víc. Ben to tam prostě rozsekal...
Pro ty z vás, kteří se s osobností Bena Simse teprve seznámit chcete, povíme si o něm něco víc.
Podobně jako všechny velké osobnosti světové taneční scény, také v případě Bena Simse sahají jeho kořeny hluboko do osmdesátých let. Podobně jako všichni v té době byl i on unešen novou vlnou mixované hudby - turntablismu, kterou v té době předváděli Afrika Bambaata, Kool Herz, DJ Cheese & Froggy, tedy mixem hip hopu, electra a disca. To bylo v první polovině osmdesátých let. Postupně se za gramofony postaví i on sám, ostatně ty první dostal už když mu bylo 10 let! Když v roce 1987 do Británie dorazí vlna acid house, Ben se jí nechá zcela pohltit. Blíží se mu 18 let a v jeho hlavě nemá nic jiného, než uspět mezi dji a hrát na velkých rave akcích. Začíná nejdříve na afterech a něco si také odvysílá v malých, tehdy vznikajících pirátských rádiích. Underground acid rave éra se pro Bena Simse stává celoživotním posláním. Začíná hrát víc a víc a postupně si piluje svébytnou techniku mixu ze 3 gramofonů, která ho později proslaví jako techno Dje. V polovině 90. let jej proslaví vysílání ilegálního rádia Atmosphere FM a probudí se v něm producentská můza. První desku 'Killa Bite' vydává v roce 1998 a v tom samém roce si zakládá vlastní label Theory Recordings, kde debutuje singlem 'Retrovert'. Jako druhá pecka se záhy objevuje 'The Hardgroove Project', což pokládá základy pro jeho další label Hardgroove, určený dynamičtějším a tvrdším věcem. Pak už jede jako zběsilý v rychlém tempu. Jedna deska následuje druhou, Benovo renomé roste a postupně se vedle Chrise Liebinga, Adama Beyera, Umeka a Speedy J stává ikonou druhé techno vlny producentů a DJů. To ale neznamená, že jeho desky nehrají techno stvořitelé vlny první, jako Jeff Mills, Derrick May či Kevin Saunderson, je to právě naopak. Megahitem se stává jeho deska z roku 2000 - 'Manipulated', kterou u nás například na Summer Of Love 2000 doslova rozbili dav Space Djz. 
V posledních letech si pečlivě dělí čas mezi Djská vystoupení a čas strávený ve studiu. Výsledkem jsou stovky vynikajících setů pro statisíce lidí po celém světě a takové pecky, jako 'One Legged Disco', 'Escapism', 'Freaks', série 3 EP s názvem 'Disco Trix', či aktuální letošní novinky 'Smoke Machine' a 'Welcome To The Club'.
Po několikaleté pauze Ben Sims vystoupil letos v únoru na Apokalypse, kde udělal šťastnými tisíce lidí. Teď se na něj vypravte do Olomouce na Bubbles vs Pulzar party - nebudete litovat!

Rakouský DJ FELIPE je v Čechách a na Moravě velmi oblíbený a také tu pravidelně hraje. Však z Vídně je to k nám kousek... Na této párty si připraví speciální vzpomínkový set, kde zavzpomíná na všechny ty Bassblastery, Citadely, Summer Of Love, Radosti... Set se jmenuje výstižně R.I.P. Summer Of Love, bude hodně svižný, groovy a funky. Samozřejmě, že uslyšítě všechny své oblíbené pecky, které zde u nás Felipe hrál ve svých setech za celé ty dlouhé roky.

Čeká nás také premiérové vystoupení DJe WOLSCHY s předním českým DJem a producentem MICHAELEM C a výborným houslistou JAKUBEM STRINGSEM. Tento nový hudební projekt vznikl na popud obou djů, vydat se společně trošku jiným směrem, než je znáte z jejich sólových vystoupení. Jejich vystoupení bude plné energické funky hudby, která se dá zařadit mezi house, electro, progressive trance a tech-house, doplněnou o krásný zvuk houslí za podpory dalších digitálních hraček jako jsou externí efektory. Premiérově zde také uslyšíte jejich společnou produkci.

MICHAEL SCUBERMAN vs HOME? Ano, opravdu! Tito dva známí djs vystoupí poprvé ve společném setu, bok po boku a můžeme čekat dech-beroucí zážitek. Michael Scuberman rozezvučí své tři CD přehrávače, dj Home svůj  mix Xone 3D, jehož pomocí ovládá tracky v laptopu, vše bude doplněno efekty, speciálními filtry, loopy… Oba dva milují hudbu, oba dva milují energii, bude to skvělá show.

HEATON & JEANISS jsou dvě mladé, velmi talentované audio-vizuální dračice, které spojí síly, aby se poprvé předvedli ve společném progressivo-tranceovém setu na velké akci. Mají cit pro hudbu, mají cit pro tanec, jejich elegance a krása hvězd se dotýká a jejich hudba, hmm, krásně zní (a hezky to přitom i vypadá...) a ještě líp se poslouchá.

JAMAL DJS do svého techno soundu přidávají jim čím dál více oblíbené styly jako elektro, breakbeat a progressive. Jejich společné sety se ještě více oživují, jsou ještě tanečnější a pestřejší než kdy předtím. Díky tomu je také můžete vidět na největších techno eventech v ČR. Jamal djs ale neopomíjí ani vlastní produkci. Dalo by se říci, že pro Jamaly začíná nová doba, kdy velkou část svého života tráví zavřeni ve svém studiu nad novými tracky. V letošním roce dostali nabídku ke spolupráci s českými labely Naked records a Isis records, kterou také využili. Nově připravují svůj vlastní techno label Unaffected records.

Do line upu ještě přibude výherce soutěže na IDJ.cz. Soutěž vyhlásíme 8.9.! Pilujte svoje dema, bude to velká šance pro nové talenty.

Vstupenky na BUBBLES vs PULZAR a bližší info ZDE!

BUBBLES VS PULZAR
2/10/2009 KD SIDIA OLOMOUC

DJS: BEN SIMS (THEORY RECORDINGS, UK)
FELIPE (TITANIUM, AT)
MICHAEL C & WOLSCHA & JAKUB STRINGS on violin
JAMAL DJS
SCUBERMAN VS HOME
HEATON & JEANISS
+ Výherce soutěže na IDJ.cz

Top