Pořadatelé Rock for People získali Placebo, SKA-P, Bloc Party, Gogol Bordello a Freestylers

Praha / Hradec Králové 27. 2. 2009 – Osvědčené festivalové harcovníky i hlavní tahouny progresivní hudební scény získali pořadatelé letního, letos 15. ročníku festivalu Rock for People. Právě dnes zveřejnili první jména kapel, na které se mohou návštěvníci těšit. Zatím největší hvězdou jsou PLACEBO, kteří mají v Česku věrné a početné publikum čekající jako celý hudební svět na vydání jejich nového alba. SKA-P dokázali před několika dny s přehledem naplnit Tesla Arénu v Praze – na Rock for People se tito energií sršící Španělé vrátí po pěti letech. „Byli jsme prvním tuzemským festivalem, kde SKA-P vystoupili. Přiváželi jsme i všechny jejich související hudební projekty jako The Locos nebo No Relax. A vždy patřily k největším tahákům. Letos jsme sobě i návštěvníkům nadělili SKA-P ke kulatým narozeninám festivalu,“ říká Michal Thomes z pořádající společnosti Ameba Production.

RfP 2009 v novém!

Nebývalý zájem provází rovněž každý tuzemský koncert amerického hudebně-vizuálního cirkusu GOGOL BORDELLO. Čtveřice BLOC PARTY se svou poslední, třetí deskou Intimacy posunula od indie-rocku k syntetičtějšímu zvuku – přesto zůstává lídrem „nové vlny s novým obsahem“. Řadou remixérů vyhledávaní FREESTYLERS pak potěší tu část návštěvníků vyhledávající zábavu a tanec bez ohledu na čistotu stylu a originalitu. Mezi 4. a 6. červencem dále na letišti v Hradci Králové vystoupí melocoreoví IGNITE, punkoví drsňáci THE BOUNCING SOULS nebo skate-punkové legendy MUCKY PUP. Další programové i organizační novinky budou průběžně zveřejňovány na www.rockforpeople.cz. Partnery letního Rock for People jsou Česká spořitelna a T-Mobile pod značkou t-music.

„Z česko-slovenských kapel můžeme potvrdit Visací zámek, Horkýže slíže, Sto zvířat, Wohnout, Divokýho Billa, Tleskač, Skyline nebo Vypsanou fixu. Další zvučná jména zveřejníme v druhé polovině března a počátkem dubna. A budou stát za to – vždyť letos slavíme kulaté výročí,“ láká dramaturg Rock for People, Petr Fořt z pořadatelské společnosti Ameba. Michal Thomes dodává: „Letošní výběr potvrzuje širší záběr. Tři dny se rozhodně nebudou nudit příznivci ska, emo, tvrdší muziky ani etnické hudby.“ Na festivalu letos vystoupí rekordní počet formací ze zahraničí, RfP nabídne největší koncentraci předních českých skupin a významně podpoří doprovodný program.

Vstupenky na www.ticketportal.cz a bližší info: ZDE

Top