KULTOVNÍ THE RESIDENTS SE V RÁMCI SVĚTOVÉHO TOUR PO PĚTI LETECH VRACÍ DO PRAHY!

The Residents se objeví znovu v České Republice, aby zde představili nové album The Bunny Boy!

20.11.2008  v pražském Paláci Akropolis vystoupí legendární kultovní kapela The Residents. Kapela, která se proslavila nejen svým experimentálním, a zejména inovátorským přístupem na svých jedinečných deskách, ale i experimenty s novými medii. The Residents jsou například označováni za autory prvního videoklipu, jejich dílo je dnes součástí sbírek Muzea moderního umění v New Yorku, jako jedni z prvních také přišli s propracovaným CD-romem (Freak Show).
Skupina absolutně tají svoji identitu. Používá ve světě show-bussinessu jedinečný image v podobě masek obrovské oční bulvy nesoucí cylindr. Dodnes se nikomu nepodařilo zjistit, kdo vlastně se za oční bulvou skrývá. Kapela patří ke světové špičce, přestože nebyla nucena v minulosti udělat jediný rozhovor, ani v jednom z hudebních časopisů se neobjevilo foto kteréhokoliv z členů. “. Po celou dobu své existence neučinili jediný kompromis směrem ke komerční sféře, přesto jsou jednou z nejuznávanějších formací pohybující se na pomezí klasické hudby, avantgardy a moderního divadelního umění. Jejich ojedinělá živá vystoupení jsou směsicí hudebního a vizuálního vjemu, performance.
V minulosti režírovali The Residents v Praze multimediální divadelní představení The Freak Show (divadlo Archa, 1995) a posléze v roce 1999 absolvovali v divadle Archa tři živé koncerty. V září 2003 v Praze vystupovali naposledy.Letos se opět za přísného utajení přijedou tito v podstatě neexistující muzikanti ukázat do Prahy. Na koncertu představí jak starší skladby, ale zejména ty ze svého nového CD: The Bunny Boy
Tvorba The Residents ovlivnila řadu tuzemských umělců. Do nejtěsnějšího kontaktu s nimi se dostala skupina Už jsme doma, která v roce 1992 navštívila The Residents v jejich studiu a vzájemné sympatie vyústily ve spolupráci na představení The Freak Show. Přesto, že hudebníci UJD se dostali do těsného kontaktu s The Residents, ani oni nemohou potvrdit, jsou-li lidé, se kterými se potkali, členy The Residents, či potkali-li pouze nastrčené figuranty.  Dohady kolem jejich identity nadále trvají.
Vyčerpávající údaje o skupině The Residents jsou k dispozici na www.residents.com Vstupenky koupíte ZDE!

Top