Na scénu se na jediný koncert vrací legenda československé hudby Collegium Musicum!

Skupina se představí 9.11.08 ve velkém sále pražské Lucerny 

Magický sound,  hudební legenda, ikona slovenské hudby, nepřekonatelné album Konvergence, totální nadčasovost, vyjádření podstaty bez dobového balastu, geniální alba, hudba, která s námi dodnes hýbe….
Dalo by se najít daleko více přívlastků o slovenské skupině Collegium Musicum. Ta vznikla v roce 1970 kolen vůdčí osobnosti Mariána Vargy. Hned v roce 1971 nahrála patrně nejocenovanější LP Konvergence.
Proslulost si Collegium Musicum získalo výtečnými hráčskými kvalitami, rozsáhlými instrumentálními kompozicemi i svéráznou úpravou klasické hudby. Činnost skupiny byla několikrát přerušena a v osmdesátých letech skupina zanikla. Po rozpadu česko-slovenské federace v první polovině devadesátých let se postupně vytrácí z očí českých fanoušků celá slovenská scéna, v zájmu médií se udržuje nanejvýš slovenský střední proud, popmusic a domestikovaný Miro Žbirka,  ke sporadickým koncertúm  do Česka občas zajede Fermata či Marián Varga. K opravdovému návratu legendy a znovuobjevení jedné z nejkvalitnější hudby, která na Slovensku vznikla v druhé polovině 20. století, však dojde teprve  9.11.2008 ve velkém sále pražské Lucerny. Collegium Musicum se po dlouhých letech představí na jediném českém koncertě.


Collegium Musicum vystoupí v rámci Československého Beatfestu v této sestavě:
Marián Varga – klávesy
Fedor Frešo – baskytara
František Griglák – kytara
Igor Skovay - bicí

Informace o koncertě:
Československý Beatfest,  Praha,  LUCERNA, velký sál,  9.11..2008,  od 18 hod.
Vystoupí Luboš Pospíšil & 5P, Radim Hladík & Blue Effect, Vladimír Mišík & ETC, Progres,  Michal Prokop & Framus Five, Collegium Musicum

VSTUPENKY v prodeji ZDE!

 

Top