QUEEN + ADAM LAMBERT SE VRACEJÍ DO PRAHY SE SVOU ZBRUSU NOVOU SHOW!

QUEEN + ADAM LAMBERT
1. 11. 2017 PRAHA, O2 ARENA
VSTUPENKY V SÍTI TICKETPORTAL
CENY VSTUPENEK: 1690 – 2390 KČ

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK:
PRO ČLENY KLUBU LIVE NATION: 19. 4. 2017 10:00 HODIN – 20. 4. 2017 20:00 HODIN


OFICIÁLNÍ PŘEDPRODEJ BUDE ZAHÁJEN 21. 4. 2017 V 10:00 HODIN

QUEEN + ADAM LAMBERT SE VRACEJÍ DO PRAHY SE SVOU ZBRUSU NOVOU SHOW!

Praha – 18. dubna 2017. Dnes, jen několik týdnů po ohlášení 26 termínů letního turné po Severní Americe, Queen + Adam Lambert potvrdili další koncertní vystoupení, v rámci kterých se vrátí do Evropy v průběhu letošního roku. Seznam koncertů obsahuje 24 zastávek a kapela na turné představí zcela novou produkci i výběr skladeb, který dle jejích slov přinese mnohá překvapení.

Kapela odehraje svůj jediný koncert v České republice 1. listopadu v pražské O2 areně. Půjde o první koncert v rámci turné, které se z Evropy přesune do Velké Británie, poslední koncertní zastávka je pak plánována na 15. prosince do londýnské Wembley Areny. Queen + Adam Lambert u nás naposledy vystoupili ve vyprodané O2 areně v roce 2015.

V rámci chystaného turné kapela představí zbrusu novou show se speciálně navrženou, tou nejmodernější produkcí. Výběr skladeb se bude nepochybně vztahovat k 40. výročí vydání nejprodávanějšího studiového alba kapely „News of the World“ z roku 1977, které obsahuje nesmrtelné hymnické skladby „We Will Rock You“ a „We are the Champions“.

Bubeník a spoluzakladatel skupiny Queen Roger Taylor prohlásil: „Show bude vypadat úplně jinak, než ta naše minulá. Produkční možnosti se opravdu hodně změnily, existuje mnohem více variant provedení a k dispozici jsou nejmodernější technologie. My ale všechny nevyužijeme, nevystupujeme s přednatočenou hudbou, ale na 100% naživo. Plánujeme zahrát věci, které jsme buď nikdy, nebo hodně dlouho nehráli. Začínali jsme jako kapela vydávající alba. To, že jsme měli hity, bylo jen něco jaksi navíc.“

Kytarista Brian May potvrzuje, že koncerty Queen budou mít ambicióznější hudební obsah. „Veřejnost zná hity, takže ji musíte uspokojit,“ říká, „ale můžeme také připravit pár věcí, které lidé opravdu nečekají. Tentokrát publiku nabídneme o něco víc. Adamův projev má mnoho podob, což samozřejmě k naší hudbě sedí. Dokáže se dostat až k samé podstatě skladeb a dát jim opravdový rockový rozměr. A všechny tyto dimenze můžeme ještě více rozvinout.“

Adam Lambert výzvu ponořit se hluboko do klasického kánonu skladeb Queen vítá. „To, co by lidé, kteří před pár lety navštívili naše koncerty, měli vědět, je, že samozřejmě budeme i nadále hrát velké hity, které znají a milují. Myslíme si ale, že by bylo dobré nastavit laťku sami sobě o něco výš,“ vysvětluje. „Chce to změnu, vizuální, technologickou i programovou, ale samozřejmě jen do určité míry. A jsem velice nadšený, že představíme skladby z katalogu Queen, které jsme doposud nehráli.“

Chystané turné Queen + Adam Lamberta je kapele šité na míru nejlepšími světovými kreativními odborníky. Za design a produkci je zodpovědný Ric Lipson ze společnosti Entertainment Architects Stufish Productions, která je známá po celém světě svou inovativní spoluprací s umělci jako Pink Floyd, Rolling Stones a U2, jakož i zahajovacím a závěrečným ceremoniálem Olympijských her v Pekingu v roce 2008.

Vysoce uznávaný světelný designér Rob Sinclair, který navrhoval osvětlení pro turné velkých umělců včetně Adele, Petera Gabriela a Kylie Minogue, využije na pódiu 300 pohyblivých reflektorů. Nebudou chybět úžasné laserové prvky, které jsou dílem ER Productions, společnosti, která se mimo jiné podílela i na obou olympijských ceremoniálech v Londýně 2012 a které vidělo více než 900 milionů lidí na celém světě.
Co se hudební stránky týká, doprovodnou kapelu Queen a Adama Lamberta tvoří klávesista Spike Edney, basák Neil Fairclough a perkusionista Tyler Warren.

Queen společně s Adamem Lambertem poprvé vystoupili v roce 2009 v rámci talentové soutěže American Idol, kde společně zahráli rockovou hymnu "We Are The Champions". Celkem dosud spolu odehráli víc než 90 koncertů po celém světě. V létě roku 2012 odehráli první společné koncerty po Evropě, premiéru měli před půl milionem lidí v Kyjevě.

Během svého prvního severoamerického turné v roce 2014 byli Queen a Adam Lambert oceněni titulem Kapela roku na 10. ročníku Classic Rock Roll of Honours a v anketě čtenářů Ultimate Classic Rock v kategorii Nejlepší živá kapela roku. Po tomto kritikou kladně přijatém turné následovaly v roce 2014 vystoupení na největších festivalech v Jižní Koreji a Japonsku, dále pak vyprodané turné po arénách v Austrálii a na Novém Zélandu. Rok 2015 byl pro kapelu logisticky náročným s více než 24 vyprodanými koncerty v 10 zemích po celé Evropě a návratem skupiny Queen, tentokrát s Adamem, do Jižní Ameriky, kde se představili v Brazílii, Argentině a Chile. V létě 2016 se Q + AL představili na 15 evropských festivalech včetně portugalského Rock in Rio v Lisabonu, kde zahráli pro 74 000 lidí, následovalo rozsáhlé koncertování po arénách v Asii včetně tří nocí ve slavném tokijském Budokanu.

Severoamerické turné Queen a Adama Lamberta obsáhne 25 měst a odstartuje 23. června ve Phoenixu v Arizoně v Gila River Arena , následovat budou dva koncerty v LA Hollywood Bowl a celé turné se uzavře 5. srpna v Houstonu. Vstupenky na www.livenation.com.
Více informací o turné na www.queenonline.com

Praha 18. 4. 201
Top