Legendární tvůrce Ennio Morricone se ještě letos přijede rozloučit do Prahy!

Italská ikona filmové hudby Ennio Morricone ukončí své velkolepé světové turné a naposledy se přijede rozloučit s publikem v Praze! Na koncertě s podtitulem Goodbye Prague vystoupí spolu s 200 hudebníky 16. 10. 2017 v O2 areně.

Ennio Morricone překvapivě oznámil, že příští rok, kdy oslaví kulaté jubileum, již ve velkých halách vystupovat nebude a rozhodl se uspořádat ještě letos poslední sérii rozlučkových koncertů, Praha jednoznačně nemohla chybět! Maestro miluje totiž nejen její skvělé fanoušky, kteří mu tady již čtyřikrát děkovali neutichajícím aplausem v největší hale republiky, ale především je již dlouho umělecky propojen s Českým národním symfonickým orchestrem. Právě s tímto tělesem nahrál hudbu k oceňovanému filmu Nevyšší nabídka, ale také pro oscarový hit Osm hrozných. Tehdy vzal do Prahy na návštěvu i jeho režiséra Quentina Tarantina.

Morricone je právem považován za ikonu filmové hudby, jeho skladby mnohokrát předčily vizuální stránku snímků, pro které pracoval. Jen těžko by se hledalo významnější jméno v oblasti filmové hudby. Mezi nejslavnější filmy, na kterých pracoval, patří snímky Tenkrát na západě, Hodný, zlý a ošklivý, Misie, Tenkrát v Americe, Profesionál, Pro hrst dolarů navíc nebo Maléna. Celkově během své kariéry zkomponoval hudbu k více než pěti stům filmům.

Pro koncert Goodbye Prague Maestro Morricone připravuje speciální program, kterým jistě potěší své věrné fanoušky. Společně s Českým národním symfonickým orchestrem bude opět vystupovat také mnohočlenný pěvecký sbor a sólisté. Celkově bude na jevišti více než dvě stě hudebníků a zpěváků.

Vstupenky na pražský koncert, který se uskuteční 16. 10. 2017 v O2 areně, exkluzivně v předprodeji pro klienty O2 od 15.3.2017 a od 16.3.2017 v síti Ticketportal.

Top