NICK CAVE & THE BAD SEEDS v Praze 26. října v O2 areně odehrají svůj doposud největší samostatný koncert


Jedni z nejuznávanějších koncertních umělců současnosti Nick Cave & The Bad Seeds budou na podzim koncertovat v pražské O2 areně. Tato informace je již nějaký čas známa. Nyní se pořadatelská agentura 10:15 Entertainment po dohodě s managementem kapely rozhodla navýšit diváckou kapacitu koncertu.

"Původně plánovaný počet vstupenek je v tuto chvíli, až na pár jednotlivých kusů, vyprodán a proto jsme se rozhodli otevřít fanouškům i 4. patro O2 areny, se kterým jsme původně nepočítali. Už teď je jasné, že Nick Cave & The Bad Seeds letos vystoupí před největším počtem svých fanoušků v historii samostatných koncertů v České republice. Po obou stranách podia budou nainstalovány velkoformátové projekce, takže ani diváci z posledních řad nepřijdou o nic, co se na podiu bude odehrávat", okomentovala změnu pořadatelka koncertu Milena Palečková.

Tým agentury pořádá koncerty Nicka Cavea & The Bad Seeds od úplného začátku. "První koncert Nicka Cavea & The Bad Seeds jsme pořádali 6. září roku 1992 v pražské Lucerně, tehdy ještě pod hlavičkou 10:15 Promotion. Hned o rok později už Lucernu vyprodali dvakrát. Návštěvnost koncertů je pokaždé vyšší. Je to skvělý pocit vidět, že zájem o jejich hudbu rok od roku stoupá", doplňuje Milena Palečková.

Vstupenky na nově přidané sektory jsou již v předprodejní síti Ticketportal.

Nick Cave & The Bad Seeds odstartují osmitýdenní evropské turné, které startuje 24.září v anglickém Bournemouth v International Centre. V současné chvíli kapela koncertuje po USA. Na tomto turné bude mít evropské publikum poprvé možnost zažít koncertní podobu písní z nového alba Skeleton Tree společně s mnoha dalšími klasickými skladbami Nicka Cavea & The Bad Seeds. Nick Cave & The Bad Seeds naposledy koncertoval v Evropě na turné v roce 2013.

Nick Cave & The Bad Seeds vystoupí jako seskupení osmi hudebníků - Nick Cave, Warren Ellis, Martyn Casey, Thomas Wydler, Jim Sclavunos, Conway Savage, George Vjestica a Larry Mullins.

Skeleton Tree, šestnácté studiové album Nicka Cavea & The Bad Seeds, je nyní v prodeji. Album vyšlo v září 2016 jeden den po premiéře snímku One More Time With Feeling – celovečerním filmu o vzniku alba, který režíroval Andrew Dominik (Chopper, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford). Album 'Skeleton Tree' dosáhlo prvenství v žebříčcích osmi zemí, dostalo se mezi prvních pět alb v jedenácti zemích a do první dvacítky alb v mnoha dalších zemích. Album kapele získalo její dosud nejvyšší umístění v žebříčcích Velké Británie: 2 (OCC) a USA: 27 (Billboard), v Británii bylo oceněno stříbrnou deskou (BPI). Bylo nominováno na cenu BRIT Award (2017) v kategorii Best International Group. Kritikou vysoce hodnocení Nick Cave & The Bad Seeds prodali dosud celosvětově přes pět milionů alb. Jejich vliv je nesmírný a dalekosáhlý, jsou nadále jedněmi z umělecky nejsilnějších a nejpůsobivějších seskupení na světě.

Koncert pořádá agentura 10:15 Entertainment, s.r.o.
www.1015.cz

Top