HANS ZIMMER SE VRACÍ DO EVROPY - V PRAŽSKÉ O2 ARENĚ VYSTOUPÍ 4.6.2017

HANS ZIMMER SE VRACÍ DO EVROPY V ROCE 2017
V PRAŽSKÉ O2 ARENĚ VYSTOUPÍ 4. ČERVNA

PO KONCERTECH V USA PŘEDSTAVÍ POPRVÉ TAKÉ V EVROPĚ SVOU
'HANS ZIMMER LIVE ON TOUR'

SLAVNÝ FIMOVÝ SKLADATEL A DRŽITEL OCENĚNÍ ACADEMY AWARD®, GOLDEN GLOBE®, GRAMMY®, AND TONY® OZNAMUJE TURNÉ V ROCE 2017

S HUDBOU Z FILMŮ: GLADIÁTOR, LVÍ KRÁL (THE LION KING), TEMNÝ RYTÍŘ - TRILOGIE (THE DARK KNIGHT TRILOGY), POČÁTEK (INCEPTION), INTERSTELLAR, MUŽ Z OCELI (MAN OF STEEL), PIRÁTI Z KARIBIKU (PIRATES OF THE CARIBBEAN), PRAVDIVÁ ROMANCE (TRUE ROMANCE), DA VINCIHO KÓD (THE DA VINCI CODE), KRVAVÝ PŘÍLIV (CRIMSON TIDE) A Z MNOHA DALŠÍCH

"TOHLE JE ORIGINÁLNÍ MATERIÁL, NA KTERÝ BUDETE ZÍRAT V ÚŽASU"
– EVENT/MAIL ON SUNDAY

"OKOUZLUJÍCÍ VEČER VE VÍRU VZÁJEMNĚ PROPOJENÝCH SNŮ"
- THE GUARDIAN

"NEPŘETRŽITÁ A MOCNÁ VLNA TÓNŮ. PROSTĚ VELKOLEPÉ"
- THE TELEGRAPH

"NÁDHERNĚ SPLETITÁ SYMFONIE VIZUÁLNÍCH SLASTÍ" – THE TIMES

Hans Zimmer, v Hollywoodu nejžádanější a průkopnický skladatel filmové hudby, jehož 100 filmové skóre vydělalo na pokladnách kin přes 24 miliard dolarů, se vrací do Evropy v létě roku 2017 po prvních koncertech ve Spojených státech a Austrálii.

Hans, jehož hudbu si můžete v současné době poslechnout na britském BBC Rádiu 1 v pořadu Zázračná planeta II (Planet Earth II) a na internetové stanici Netflix v ambiciózním seriálu 'The Crown', vystoupí na podiu se svou 15 člennou kapelou společně s orchestrem a sborem, tedy s více než šedesáti umělci.

Živé turné Hanse Zimmera představuje mnohovrstevnatý zážitek pro milovníky neobyčejných koncertů. Tento přinese skladby z bohaté hudební kariéry Zimmera napříč několika dekádami jeho tvorby.

Hansovo vůbec první turné s názvem 'Hans Zimmer odhalen' ('Hans Zimmer Revealed') v roce 2016 odstartovalo dvěma vyprodanými koncertními večery v londýnské Wembley Aréně před zahájením 33 po sobě jdoucích vystoupení v hlavních evropských metropolích včetně Paříže, Prahy, Berlína, Mnichova, Ženevy, Dublinu nebo Vídně. Skvělé recenze po každém vystoupení a neuvěřitelný přímý ohlas přiměly Hanse přidat do turné v roce 2017 poprvé i Skandinávii.

Živá vystoupení Hanse Zimmera začínají v roce 2017 na západním pobřeží USA, pak budou pokračovat v Austrálii a na Novém Zélandu. Následují koncerty v Evropě, po kterých bude následovat návrat do Spojených států na plnohodnotné americké turné.

Koncerty 'Hans Zimmer Live On Tour' budou uváděny ve dvou částech: první zahrnuje některé skladby z klasických filmových hitů, jako jsou GLADIÁTOR, LVÍ KRÁL (THE LION KING) a PIRÁTI Z KARIBIKU (PIRATES OF THE CARIBBEAN). Druhá část uvede inovované verze slavných skladeb, které známe třeba z TEMNÉHO RYTÍŘE - TRILOGIE (THE DARK KNIGHT TRILOGY) nebo POČÁTKU (INCEPTION), v nichž vystoupí speciální hosté ze světa rocku a popu.

"Vždycky jsem chtěl udělat šňůru takovýchto koncertních show a jsem nadšený, že startujeme – nejprve na západním pobřeží, potom Austrálie, odtud do Evropy, kterou jsme si naposled v létě hodně užili," říká Zimmer. "Mám radost, že se mi podařilo dát dohromady mé velmi talentované přátele, s nimiž předvedu vystoupení, jaké diváci ještě nikdy nezažili."

"Po mimořádně úspěšném vůbec prvním vyprodaném turné po Evropě je mi potěšením uvést Hansovu první sérii koncertů v USA a jeho vítězný návrat do Evropy", říká Harvey Goldsmith. "Hans je novodobý génius, který svými skladbami rozechvívá miliony filmových diváků. Konečně se dočkáme uvedení kolekce nejlepších skladeb od Hanse na živo."

Vstupenky jsou k dostání od 9. prosince 2016 na www.ticketportal.cz.

http://www.hanszimmerlive.com
http://www.hans-zimmer.com


O HANSU ZIMMEROVI

Hans Zimmer doprovodil svými skladbami více než 120 filmů, které dohromady vydělaly v pokladnách kin po celém světě přes 24 miliard dolarů. Mezi jeho nadcházející filmové projekty patří Poslední tvář (The last face) od režiséra Seana Pennyho a Skrytá čísla (Hidden Figures) od společnosti 20th Century Fox, ve kterých účinkují Pharrell Williams a Ben Wallfisch a které budou v kinech uvedeny v lednu 2017. Zimmer byl poctěn Oscarem (Academy Award®), dvakrát cenou Golden Globes®, třikrát cenou Grammys® a též cenou Tony® Award. Jeho poslední nominace na cenu Academy Award za hudební doprovod filmu Interstellar představuje již desátou nominaci na Oscara. V roce 2003 mu ASCAP udělil prestižní ocenění Henryho Mancini za celoživotní dílo za jeho impozantní a vlivný soubor prací. Též obdržel cenu nazvanou Hvězda na hollywoodském chodníku slávy (Star on the Hollywood Walk of Fame) v roce 2010 a v roce 2014 byl poctěn na filmovém festivalu v Curychu cenou Lifetime Achievement Award. Zimmer uvedl své první koncerty ve Velké Británii pod názvem "Odhalení Hanse Zimmera" ("Hans Zimmer Revealed") v Eventim Hammersmith Apollo a uzavřel své vůbec první evropské turné "Hans Zimmer živě" 5. června 2016.

Další nedávná uvedení zahrnují: Zack Snyderův Batman vs. Superman: Dawn of Justice, Mark Osbornův The Little Prince, Peter Solletův Freeheld, Simon Curtisův Women in Gold, The Amazing Spider-Man 2, Steve McQueenův 12 Years a Slave, Ron Howardův Rush, Zack Snyderův Man of Steel, minisérie vysílané na kanále historických programů (History Channel) The Bible, filmy režírované Christopher Nolanem - Inception, The Dark Knight a The Dark Knight Rises; a Guy Ritchiho Sherlock Holmes: A Game of Shadows. K některým z jeho nejpozoruhodnějších děl patří Rain Main, Driving Miss Daisy, Thelma & Louise, Crimson Tide, The Thin Red Line, Gladiator, Mission: Impossible II, Hannibal, Pearl Harbor, Tears of the Sun, Spanglish, The Pirates of the Caribbean franchise, Kung Fu Panda a Madagaskar, filmy The Da Vinci Code, Frost/Nixon a The Lion King, za který obdržel cenu Academy Award.

Top