Ragbyoví fanoušci slaví – česká reprezentace vyzve legendární Barbarians

Ragbyoví fanoušci slaví – česká reprezentace vyzve legendární Barbarians

V úterý 8. listopadu 2016 si proti sobě na stadionu Markéta v Praze zahrají český národní tým a výběrový tým The Barbarians. Pro Čechy je to další milník. V červnu totiž na Tatře Smíchov hostili novozélandský výběrNew ZealandAmbassador's XV, kterému sice po urputném boji podlehli, ale byla to krásná podívaná. Teď si čeští ragbisti poměří síly s těmi nejlepšími na světě.

 

Prahu čeká po nedávném zápase s Novozélanďany další ragbyový svátek. V úterý 8. listopadu 2016 od 19:00 se tu představí jeden z nejlepších týmů – Barbarian FC, který se skládá z profesionálních hráčů celého světa. Legendární celek nemá stálý kádr ani vlastní stadion, hráči jsou do něj zváni na základě svých vynikajících kvalit a gentlemanského vystupování i mimo hřiště. Můžeme se těšit na opravdu velmi kvalitní tým v čele s trenérem Robbie Deansem, Barbarians přijedou v plné polní – pár dní před námi si zahrají v anglickém Wembley proti Jižní Africe a týden poté v Belfastu vyzvou ragbisty Fidži.

Exhibiční přátelské utkání mezi českou ragbyovou reprezentací a Barbarian FC se odehraje v rámci 90. výročí českého ragby. „Je to téměř neuvěřitelné, že do Čech dorazí takoví ragbyoví velikáni. Pro české ragby to znamená obrovský úspěch a jsme rádi, že se o tomto sportu i u nás více mluví a získává si tak stále více fanoušků,“ uvádí Martin Charvát z České ragbyové unie. Navíc se návštěva tak skvělého týmu ani tolik neprodraží. Barbarians si totiž za zápas nežádají žádný honorář, jsou zvyklí veškeré zisky ze svých utkání na dobročinné účely či rozvoj ragby. Česká ragbyová unie zaplatí „jen“ letenky a ubytování, generálním sponzorem celé akce je Budweiser Budvar.

The Barbarian Football Club založil už v roce 1890 ragbista jménem William Percy Carpmael, který hrával za Univerzitu v Cambridge. Díky bohaté historii a vysoké hráčské kvalitě je klub opravdu prestižní záležitostí. Stát se členem Barbarians a obléknout slavný příčně pruhovaný dres v kombinaci černé a bílé je pro každého obrovskou ctí. Zajímavostí je, že štulpny mají hráči různé – nechávají si totiž ty, které patří k jejich domácímu klubu či reprezentaci. 

Kapacita pražského plochodrážního stadionu Markéta je 6 200 diváků, proto pokud chcete přijít podpořit český tým, neváhejte při koupi lístků.

Vstupenky na zápas jsou k dostání již od 7. října 

Top