JIŘÍ STIVÍN - POCTA SV. CECÍLII 25.

Jiří Stivín - Pocta sv. Cecílii 25. na ticketportal.cz
Jiří Stivín, kultovní postava české hudební scény každoročně pořádá jedinečný koncert k poctě patronky hudby a muzikantů sv. Cecílie.
 
25.11.2016 19:30 (Pá)
Rudolfinum - Dvořákova síň, nám. Jana Palacha, Praha 1
Vstupenky JIŘÍ STIVÍN - POCTA SV. CECÍLII 25.
  
Již po dvacátépáté se letos sejde věčně proměnlivé muzikantské sdružení Collegium Quodlibet a v programu, jehož dramaturgie se též stala tradicí, zazní v první části díla trojhvězdí Vivaldi-Bach-Telemann. Interpretace se vyznačuje nejenom bravurním podáním, ale také nadhledem a mimořádnou přesvědčivostí.
Druhou půli tvoří premiéry Stivínových typických "alchymistických" výletů a jeho flétnové či saxofonové "komentáře" k fragmentům skladeb autorů renesance, baroka až po široký výběr z hudby 20.století.


"Cecílie" obsahují příjemné napětí mezi tradicí a inovací, spontánní muzicírování barokních i jazzových interpretů. Rudolfinum v té chvíli nepotřebuje otáčecí jeviště, přecházení z jednoho žánru do druhého probíhá naprosto samozřejmě. Důležitou vlastností těchto večerů a jejich přitažlivosti pro hudební veřejnost je samozřejmě reprezentativní výběr účinkujících, jejich seznam by se na stránku nevešel a i letos dojde na hvězdná překvapení.
V neposlední řadě se koncertu jistě zúčastní i početné publikum, tvořené zčásti stálými návštěvníky, kteří se podílejí na specifické atmosféře těchto hudebních slavností.

Vstupenky v distribuci na prodejních místech Ticketportal a nebo je můžete
zakoupit on-line přímo na ticketportal.cz a ihned vytisknout - HOMEtickets!!
Další info:
slevy NE / bezbariérový přístup ANO / místa pro vozíčkáře pouze na pokladně Rudolfina

-TH-

Top