Oscarový Ennio Morricone potěší své fanoušky i v Praze

Italská ikona filmové hudby Ennio Morricone vystoupí 4. února 2017 v pražské O2 areně. Koncert se uskuteční v rámci turné "60 Years of Music World Tour" a doprovázet ho bude Český národní symfonický orchestr. Mnohokrát oceňovaný Ennio Morricone tak po zisku ceny Oskar za práci na filmu Quentina Tarantina Osm Hrozných naplánoval další turné.

Světově uznávaný filmový hudební skladatel Ennio Morricone ještě jednou vystoupí v České republice. Praha se tak stane jedním z mála měst, ve kterém Maestro Morricone vystoupí. Mezi jeho nejslavnější filmy, na kterých pracoval, patří Tenkrát na západě, Misie, Nejvyšší nabídka, Tenkrát v Americe, Profesionál, Pro hrst dolarů navíc, Maléna, Legenda o 1900 nebo právě oceněný snímek Osm hrozných.

"Jsem velmi poctěn tím, jakých uznání se mi během minulého roku dostalo. Ocenění, pozitivní ohlasy odborníků, spolupráce s Quentinem Tarantinem a především tolik lidí, kteří přišli poslouchat mou hudbu na koncerty mě ženou dál. Těším se na opětovné setkání se svými fanoušky", sdělil Ennio Morricone před nadcházejícím turné.

Ke spolupráci si Maestro Morricone opět vybral Český národní symfonický orchestr. Společně s orchestrem bude během celé tour vystupovat také mnohočlenný pěvecký sbor a sólisté. Celkově bude na jevišti více než dvě stě hudebníků a zpěváků, a zazní hudba nejen ze spaghetti westernů, ale i jeho nejnovější tvorba.

Top