PRODEJ VSTUPENEK NA GENERÁLKU SVĚTOVÉHO POHÁRU ČESKÁ REPUBLIKA – RUSKO ZAČNE 5. 5. 2016

Den před zahájením mistrovství světa, 5. 5. 2016, začne prodej vstupenek na ostrou prověrku reprezentace před Světovým pohárem 2016 proti Rusku. Fanoušci si budou moci vstupenky v uvedený den kupovat od 16:30 v síti Ticketportal a na pokladnách O2 areny.

Utkání Česká republika vs. Rusko proběhne 10. 9. 2016 od 16:30 v O2 areně a půjde o domácí generálku na vrchol sezóny – Světový pohár 2016 v Torontu, při kterém se proti sobě postaví nejlepší hokejisté současnosti. Vzhledem k reglementu turnaje přicestují oba týmy již v sestavách, v nichž následně odcestují do zámoří a představí se při Světovém poháru.

"Možnost vidět všechny nejlepší české hokejisty v dresu národního týmu na vlastní oči měli naši fanoušci naposledy před dvanácti lety při domácím utkání Světového poháru", uvedl generální sekretář ČSLH Martin Urban. "Tehdy to bylo proti Německu, nyní nastoupíme proti Rusku a mužstva se představí s největšími hvězdami NHL. Jde o zcela jedinečnou událost, vždyť v podobném složení se potkáváme pouze při olympijských hrách."

Ceny vstupenek se pohybují od 1 290 do 6 980 Kč. "Nejdražších vstupenek bude pouze několik stovek a zahrnují nejlepší místa v aréně", doplnil Martin Urban. "Naopak, nejlevnějších vstupenek bude v hledišti nejvíc, přičemž cenově jsou na úrovni druhé kategorie lístků při českých zápasech mistrovství světa 2015. Jelikož jde o jednorázovou akci a systém ticketingu není tak složitý, mohli jsme si dovolit rozdělit arénu do devíti sektorů. Věříme, že si tak každý fanoušek najde kategorii, která mu vyhovuje nejlépe."

Prakticky stejné ceny zvolili Finové, kteří se 8. 9. 2016 střetnou v Hartwall Areně se Švédskem, s tím rozdílem, že za ceny první kategorie prodávají mnohem více sedadel. "Není divu, že hokejové federace postupují podobně", prohlásil Martin Urban. "Jedná se totiž o jediný zdroj jejich příjmů na přípravu před Světovým pohárem. NHL hradí většinu nákladů na vlastní turnaj, na přípravu ovšem nijak nepřispívá."

Na zápas Česká republika – Rusko si fanoušci budou moci zakoupit vstupenky na www.ticketportal.cz a téměř tisícovce prodejních míst společnosti Ticketportal. Seznam prodejních míst je k dispozici na www.ticketportal.cz. Vstupenky budou v prodeji rovněž na pokladnách O2 areny, a to každý všední den od 13:00 do 18:00 hodin.

Praha, 26. 4. 2016

                                                                                                       PhDr. Zdeněk Zikmund - tiskový mluvčí ČSLH

Top