Dvacetitisícový festival Let It Roll se stěhuje do Milovic

LET IT ROLL OPEN AIR 2015
Termín festivalu: 30. 7. – 2. 8. 2015
Letiště Milovice
8. ročník největšího drumandbass festivalu na světě

Dvacetitisícový festival Let It Roll se stěhuje do Milovic

Jedna z největších tuzemských hudebních událostí, festival Let It Roll, definitivně mění místo konání a stěhuje se z Benešova na milovické letiště ve Středočeském kraji. Bývalé vojenské letiště v Milovicích bude tedy na přelomu července a srpna hostit návštěvníky festivalu, kterých se očekává až dvacet tisíc.

Obliba festivalu Let It Roll každoročně roste a to se projevuje i na návštěvnosti. Z důvodu navýšení kapacity a zlepšení zázemí se bude Let It Roll stěhovat už podruhé. Do roku 2012 se konal v pískovně Oplatil u Pardubice a poslední dva ročníky se odehrály v táborských kasárnách v Benešově u Prahy. Letošnímu přestěhování na letištní plochy Milovic dopomohl vysoký zájem o vstupenky v předprodeji v zahraničí. "Zaznamenáváme zhruba trojnásobný nárůst průběžného počtu prodaných vstupenek v zahraničí oproti loňsku a očekáváme i nárůst počtu domácích návštěvníků. Přesun na větší plochu byl nevyhnutelný a po dlouhých úvahách jsme došli k názoru, že milovické letiště bude ideálním místem konání dalších ročníků." komentuje ředitel festivalu, Zdeněk Souček. Druhou podstatnou novinkou pro návštěvníky je navýšení doby konání festivalu ze dvoudenního na třídenní. Bude se tedy konat v termínu od čtvrtka 30. července a skončí v neděli nad ránem 2. srpna.

Festival Let It Roll v loňském roce navštívilo přes patnáct tisíc návštěvníků a letos se očekává pokoření hranice dvaceti tisíc. Výjimkou zde nejsou návštěvníci, kteří za festivalem cestují z takových dálek, jako jsou USA, Austrálie a Nový Zéland. Oblibu festivalu ve světě potvrdilo loňské vítězství v britské anketě Drum&Bass Arena Awards kategorii "nejoblíbenější festival roku 2014" a ve světové anketě National Drum&Bass Awards získal první místo jako "promotér/událost roku za rok 2014". Radost fanoušků z Let It Rollu se každoročně promítla i do výsledků výročních hudebních cen v Czech Drum&Bass Awards: vždy 1. místo. Vstupenky na festival Let It Roll zakoupíte v předprodejní síti Ticketportal.

 

Oficiální webové stránky festivalu: www.letitroll.cz
Facebook stránka festivalu: www.facebook.com/letitrollcz
Facebook event: https://www.facebook.com/events/760898477280507/

Oficiální fotogalerie z festivalu: http://www.letitroll.cz/novinky/fotky-z-let-it-roll-open-air-2014-99d11120.html

Top