LENNY KRAVITZ OZNAMUJE VYDÁNÍ NOVÉHO ALBA A DETAILY PRVNÍ ČÁSTI SVĚTOVÉHO

LENNY KRAVITZ VYDÁVÁ DNES, 23. ČERVNA, VELMI OČEKÁVANÝ NOVÝ SINGL „THE CHAMBER“!

LENNY KRAVITZ OZNAMUJE VYDÁNÍ NOVÉHO ALBA A DETAILY PRVNÍ ČÁSTI SVĚTOVÉHO
TURNÉ, JEHOŽ EVROPSKÁ ČÁST ODSTARTUJE 22. ŘÍJNA 2014. OFICIÁLNÍ PŘEDPRODEJ
VSTUPENEK BUDE ZAHÁJEN V PÁTEK 27. ČERVNA.

Lenny Kravitz vydá 23. září své 10. studiové album „Strut“.
Nové „lyric“ video „The Chamber“ je nyní exklusivně na Vevo.com.


NEW YORK, NY- 23. června 2014 - Lenny Kravitz oznámil vydání prvního singlu „The Chamber“ z jeho velmi očekávaného desátého studiového alba „Strut“. Skladba bude v prodeji od 24. června na iTunes. Kromě toho umělec zveřejnil obal alba, stejně jako exkluzivní informace o nahrávce, včetně seznamu skladeb a videa ke skladbě „The Chamber“, které bude mít premiéru na VEVO dnes. Lenny Kravitz také oznámil podrobnosti o první etapě svého světové turné, které odstartuje 22. října v Moskvě. Vstupenky na turné, čítající 40 měst v Evropě, Velké Británii a Rusku, budou v prodeji od pátku 27. června.


Kravitzovo desáté studiové album „Strut“ vyjde 23. září 2014 pod značkou Roxie Records / Kobalt Label Services. Album je skutečnou rock & rollovou nahrávkou, která je tvrdá po rytmické stránce a zkoumá touhu ve všech jejích formách, od nejvíc fyzické po nejvíce idealizovanou. Album obsahuje 12 skladeb (seznam níže), mezi nimi i “New York City,” “I Never Want to Let You Down” a “She’s a Beast“. V těchto skladbách otvírá Kravitz své srdce způsobem, který je mu vlastní. V průběhu posledních let složil a nahrál obrovské hity a prodal skoro čtyřicet milionů svých alb.

„Tato nahrávka mne přivedla zpět na místo, které na hudbě tak moc miluji,“ říká Lenny Kravitz. „Zpět k pocitům, které jsem měl, když jsem byl ještě na střední škole. Je to skutečná rock & rollová deska – je syrová, má duši a vznikla opravdu velmi rychle.“

Jako vždy, Kravitz na albu hraje na kytaru, basu, klávesy, bicí a perkuse, a celé ho i produkoval. Konečný a defi nující dotek na desce „Strut“ dostal legendární Bob Clearmountain, který mixoval celé album a v minulosti se mimo jiné podílel na „Let’s Dance“ od Davida Bowieho, „Tattoo You“ od The Rolling Stones nebo na „Born in the U.S.A.“ od Bruce Springsteena.

Lenny Kravitz je považován za jednoho z prominentních rockových hudebníků naší doby, překročil žánry i styly a během 20 let trvající hudební kariéry se stal tím, kdo si libuje ve vlivech soulu, funku a rocku 60. a 70. let. Kravitz je známý jako talentovaný skladatel, producent a multi-instrumentalista a jeho talent stále rezonuje prostřednictvím deseti studiových alb v jeho nadčasovém katalogu. Získal čtyři po sobě jdoucí ceny GRAMMY a zároveň je držitelem rekordu pro nejčastěji oceňovaného umělce v kategorii „Nejlepší mužský rockový hlasový výkon“. Mezi Kravitzovy poslední nahrávky patří mimo jiné i luxusní edice debutového alba „Let Love Rule“, vydaná k jeho 20. výročí, nebo kritikou velmi dobře přijatý titul „Black and White America“. Poté, co prodal více než 38 milionů alb po celém světě, mu hudební úspěch umožnil mnoho příležitostí ke splnění svých tvůrčích vizí nezávisle na nahrávacím průmyslu. Umělec se objevil v kritikou kladně přijatém fi lmu „Precious“, v obou dílech kasovního trháku „Hunger Games“ nebo ve snímku „Komorník“, který režíroval Lee Daniels. Kromě jeho hudby a fi lmové práce v roce 2003 Kravitz založil kreativní fi rmu Kravitz design Inc, která poskytuje obchodní a rezidenční služby designu, vývoji produktů a značek.


Seznam skladeb na desce „Strut“ je následující:
1. Sex
2. The Chamber
3. Dirty White Boots
4. New York City
5. The Pleasure and the Pain
6. Strut
7. Frankenstein
8. She‘s a Beast
9. I‘m a Believer
10. Happy Birthday
11. I Never Want To Let You Down
12. Ooo Baby Baby
lennykravitz.com


KONCERTNÍ TERMÍNY:
Oct. 22nd Moscow, Russia Crocus City Hall
Nov. 1st Minsk, Belarus Arena
Nov. 3rd Lodz, Poland Atlas Arena
Nov. 5th Berlin, Germany O2 World
Nov. 7th Frankfurt, Germany Festhalle
Nov. 8th Stuttgart, Germany Schleyerhalle
Nov. 10th Milan, Italy Mediolanum Forum
Nov. 12th Austria, Vienna Stadhalle
Nov. 13th PRAHA, ČESKÁ REP. O2 Arena
Nov. 15th Munich, Germany Olyumpiahlle
Nov. 16th Zurich, Switzerland Hallenstadion
Nov. 18th Oberhausen, Germany Konig-Pilsener Arena
Nov. 19th Amsterdam, Holland Ziggo Dome
Nov. 21st Antwerp, Belgium Sportpalais
Nov. 23rd Paris, France Palais Omnisport De Bercy
Nov. 25th Geneva, Switzerland Arena De Geneve
Nov. 26th Dijon, France Zenith
Nov. 28th Lyon, France Halle Tony Garnier
Nov. 30th Nice, France Nikaia
Dec. 1st Marseille, France Le Dome
Dec. 3rd Bordeaux, France Patinoire Meriadeck
Dec. 6th London, UK Wembley Arena
Dec. 8th Lille, France Zenith
Dec. 9th Lux City, Luxembourg Rockhal
Dec. 11th Nantes, France Zenith Mantes Metropole
* další termíny budou potvrzeny v následujících dnech.

 

LIVE NATION Press Release

Top