Olympia Amateur Europe 2014

Historicky největší soutěž Olympia Amateur na světě se odehraje v Tipsport areně 6. a 7. června. Je symbolické, že se událost takového rozsahu koná právě v roce, kdy profesionální Olympia slaví 50. výročí.

>>>Vstupenky zakoupíte ZDE<<<

Na Olympia Amateur Europe 2014 v Praze se závodí v pěti hlavních kategoriích, ve kterých se v profesionální divizi IFBB startuje i na nejprestižnější světové soutěži Olympia Weekend:

fitness ženy
Nejhezčí a zároveň nejnáročnější kategorie, která spojuje umění a svaly. Hodnotí se tělesná stavba s vyváženou symetrií mezi horní a spodní polovinou těla, nízká úroveň podkožního tuku, celkový svalový tonus a vyrýsování. Rozhodčí kladou důraz na volnou sestavu na vlastní hudbu v délce až dvou minut, která může obsahovat prvky kulturistické, gymnastické, akrobatické, taneční, i prvky vycházející z bojových umění bez omezení. Nehodnotí se jen pohybová kultura, silové prvky, dynamika či provedení, ale především celkový umělecký dojem. Díky nápaditým choreografiím a kostýmům se mezi diváky těší velké oblibě.
Kategorie:
• do 163 cm
• nad 163 cm

physique ženy
Kategorie nahrazuje původní kulturistiku, přičemž zachovává u soutěžících ženskost. Velký důraz je kladen na estetičnost celé postavy, zároveň rozhodčí sledují vyvážený svalový rozvoj sportovkyň. Ve finále závodnice vystupují s volnou sestavou s libovolnou choreografií na vlastní hudbu v délce 30 sekund. Sestava může obsahovat prvky kulturistické, gymnastické, akrobatické, taneční, bojových umění a další. Pro publikum je to tedy velmi zajímavá podívaná.
Kategorie:
• do 163 cm
• nad 163 cm

bikini ženy
Podle mnohých fanoušků a diváků nejkrásnější kategorie, která svým vznikem přivedla na soutěžní podia velké množství žen a dívek. Rozhodčí vyžadují u závodnic tělesnou stavbu s nižším stupněm celkové muskulatury, s lehce znatelným vyrýsováním, dobrou symetrií a vyvážeností horní a spodní poloviny těla. V této kategorii hraje hlavní roli ženská krása, a proto si získala ve světě fitness velkou popularitu.
Kategorie:
• do 163 cm
• do 168 cm
• nad 168 cm

kulturistika muži
Oblíbená „hard core“ kategorie. Soutěžící se prezentují s maximálně vyvinutými a vyrýsovanými svaly při současném zachování celkové estetičnosti postavy. Klíčovými kritérii pro hodnocení jsou symetrie a rovnováha postavy, hustota, hloubka vyrýsování a žilnatost muskulatury. Rozhodčí hodnotí povinné postoje, ve finále pak mají závodníci minutu, aby na vlastní hudbu předvedli volnou sestavu, která může obsahovat kulturistické, gymnastické, akrobatické, taneční i další prvky.
Kategorie:
• do 80 kg
• do 90 kg
• do 100 kg
• nad 100 kg

physique muži
Jedna z nejmladších, nejpopulárnějších a nejdynamičtěji se rozvíjejících kategorií klade důraz na celkový dojem z estetické a sportovní postavy, tedy tvar, přiměřenou svalnatost, vyrýsování a symetrii. Rozhodčí berou v úvahu i stav a barvu pokožky, vlasy a rysy obličeje. Posuzuje se projev soutěžícího na pódiu, jeho osobnost, držení těla i kontakt s publikem, tedy celkový umělecký dojem. Physique je díky tomu velmi atraktivní pro diváky.
Kategorie:
• do 178 cm
• nad 178 cm

Soutěž v Praze nabízí závodníkům výjimečný počet 5 profesionálních karet. Díky tomu v Praze uvidí návštěvníci opravdu celou světovou amatérskou závodní špičku, ze které mohou vzejít nové hvězdy profesionální kulturistiky a fitness.

Součástí soutěže je také Fitness Expo, dvoudenní veletrh sportovního vybavení a doplňků převážně z oblasti fitness a kulturistiky.

>>>Vstupenky zakoupíte ZDE<<<

Web: www.olympiamateur.com
Facebook: www.facebook.com/olympiaamateur

Vstupenky do sektoru VIP 1 objednávejte na info@olympiaamateur.com

Top