A Tribute To ABBA - ABBA The Show 2014

V lednu se do Čech vrátí populární show věnovaná skupině ABBA
A Tribute To ABBA - ABBA The Show


Za dvanáct let své existence odehráli na 550 představení, které v 38 zemích shlédlo na 2 milióny diváků.  A Tribute To ABBA: ABBA the Show celosvětově nejúspěšnější show věnovaná švédskému popovému fenoménu ABBA se 15.ledna 2014 vrátí do Ostravy a o den později do Prahy!

Stane se tak v rámci turné k 40.výročí vítězství skupiny ABBA v Eurovision Songu, které její hvězdnou kariéru zahájilo. "U této příležitosti publiku ukážeme, jak si představujeme, že by vystoupení ABBA vypadalo dnes - s užitím nejmodernější technologie a světel" prozrazuje producent Kenneth Svoldgaard.

"Absolutně nejlepší ABBA od dob ABBA"
Co činí právě The Show tou nejlepší imitací ABBA, kterou uznávají i nejkritičtější fanoušci skupiny? Důvodů je více. Tím hlavním je ale nepřehlednutelná úcta všech zúčastněných k švédské legendě a její tvorbě a preciznost, s jakou ke ztvárnění tohoto představení přistupují. "Jedním z velmi důležitých elementů pro vytvoření dokonalé iluze ABBA jsou zpěvačky švédského původu. Mají specifický akcent, který nelze napodobovat, musí být originální. Od začátku této show usilujeme o autentický zvuk ABBA a i v tomto bodu jsme zcela nekompromisní, říká Svoldgaard.

Dvouhodinový koncert The Show provede diváky prostřednictvím největších hitů ABBA historií skupiny - od časů před zlomovým vítězstvím na Eurovision Song až po dobytí celého hudebního světa. Z bohatého repertoáru slavné čtveřice zazní v průběhu večera např. Waterloo, SOS, Mamma Mia, Dancing Queen, Money Money Money, nebo Knowing Me Knowing You v podání švédské skupiny Waterloo doprovázené Londýnským národním symfonickým orchestrem. V čele orchestru opět nebude chybět Matthew Freeman, který dříve vystupoval např. s Elvisem Costello, Robbiem Williamsem nebo Sirem Cliffem Richardem. K autenticitě představení v neposlední řadě přispívá i účast hudebníků, kteří s originální sestavou ABBA vystupovali - jako např. saxofonista Ulf Andersson, který se podílel i na vzniku skladby I Do, I Do, I Do, I Do, I Do: "Když jsem dostal nabídku v The Show hrát, neváhal jsem ani minutu. Je to skvělá, velmi kvalitní show a moc si své působení v ní užívám. Stejně tak skladby ABBA, které i po desítkách let fungují stále stejně dobře, jako v době jejich vzniku".

V roce 2010 byla The Show v Londýně na Limelight Awards vyhlášena absolutně nejlepší show a nechala tak za sebou např. Thriller Live, Dirty Dancing nebo Priscilla The Musical.
"Této ceny si moc vážíme" řekl Kenneth Svoldgaard. "Ale největší odměnou pro nás zůstavá přízeň tisíců fanoušků ABBA, kteří naše představení navštěvují rok co rok. A v neposlední řadě nás moc těší uznání Oficiálního mezinárodního fanklubu ABBA".
Ten na adresu The Show pronesl: "Je to absolutně nejlepší ABBA od dob ABBA".

The Show se uskuteční v České republice 15.ledna v ČEZ Aréně v Ostravě a 16.ledna v Praze v Tipsport Aréně. Předprodej vstupenek, které jsou k dostání od 690Kč, zajišťuje distribuční síť Ticketportal.

Top