BIG BAND WEEK - REDUTA JAZZ CLUB


REDUTA JAZZ CLUB
Národní třída 20, Praha 1
13.5. - 19.5.2013
Vstupenky na BIG BAND WEEK   zde


BIG BAND WEEK
Jarní energie a vydatná porce hudby v hlavním městě.

Energická hudba, dynamický zvuk střídaný pestrými sóly, to jsou naše Big bandy. Mezi 13. a 19. květnem pohostí v rámci unikátního projektu BIG BAND WEEK hned sedm řízných bigbandových celků, jež pravidelně dostávají publikum do kolen. A je na co se těšit! Mladí i zkušení, domácí i předvedou v Redutě proč tradice Big bandů vznikla a vydržela až dodnes. Nová sezóna oblíbených mnohozvučných show navazuje na silnou tradici Big Band Show, kterou tento rok obohatí nové mladé i zkušené orchestry z domácího prostředí. Původně komorní lokální festival přerostl díky nevídané návštěvnosti a výjimečným muzikantům v očekávanou jarní událost.

A startujeme ve vysokém tanečním tempu. Studentský orchestr STO-HK pod vedením pedagoga a saxofonisty Tomáše Antonína Muchy pohání ve svém výkonu reakce publika a není žádným tajemstvím, že se z něj snaží "vyždímat" maximum. Královéhradečtí šoumeni si získali nevšední přízeň publika na počátku letošního roku, kdy s vysokým náskokem vyhráli diváckou cenu v rámci soutěže Czech Jazz Contest.
Na orchestr naváže soubor VOŠ KJJ Prague Conservatory Jazz Orchestra. Dirigent Milan Svoboda, který se zasloužil o respektovanou pozici českého jazzu v zahraničí, dovedl moderní big band do finále prestižního americké soutěže Next Generation Festival, kam se s velkým úspěchem vrátil v roce 2008 jako "special guest".
Dvě desítky zkušených muzikantů z kapely Back Side Big Band pravidelně vystupují po celé České republice a prostory Reduty již důvěrně znají. Šíře jejich repertoáru od standardů swingové éry po kompozice současných autorů garantuje vždy jedinečné vystoupení.
V půlce týdne přesedlá program Reduty na dynamickou rytmiku a jazz-rockovou seanci s matadory klubové scény, sestavou Šavle Meče, známou také jako Little-Big Band.
Jazzový klub Reduta pro letošní ročník připravil i jednu hudební specialitu. Během dvou po sobě jdoucích večerů se představí na straně jedné zkušení swingoví matadoři z Bohemia Big Band. Na straně druhé divákům rozproudí krev neotřelý projev mladých talentovaných muzikantů z formace Golden Big Band Prague. Diváci mají tedy možnost porovnat oblíbený hudební styl napříč dvěma generacemi.
Týden ve velkém stylu zakončí Magnum Jazz BigBand. Orchestr sršící mladickým entuziasmem často a rád experimentuje s repertoárem, a nevylučuje proto ozvěny latinskoamerických rytmů, popu nebo rocku. Uskupení pravidelně koncertuje s českými zpěváky jako Radka Fišarová, Pavel Vítek a další. Vystoupení big bandu v klubovém prostředí s více než padesátiletou tradicí patří díky přátelské až rodinné atmosféře k nezapomenutelným kulturním zážitkům.

Během sedmi netradičních večerů se na pódiu vystřídá více než 130 muzikantů a sólistů všech věkových kategorií. Jazz Club Reduta ušil projektu BIG BAND WEEK na míru i nápojový lístek. Hosté klubu si proto pouze v tomto týdnu budou moci dopřát jeden ze speciálních drinků, které tematicky korespondují s vystupujícími umělci.

Top