PŘESUNUTO! ILDEBRANDO D´ARCANGELO - PRAHA

ILDEBRANDO D'ARCANGELO, basso-baritono
Rudolfinum - Dvořákova síň, náměstí Jana Palacha, Praha 1

/18.102012/ ZMĚNA! PŘESUNUTO
NA 2.4. 2013 OD 19:30!

/18.102012/ THE DATE OF THE CONCERT HAS CHANGED!
NEW TERM APRIL 2nd 2013 from 19:30!
English version



Vážení a milí příznivci operního umění,
stalo se to, co se nevyhne nikomu z nás - italský basbarytonista Ildebrando D´Arcangelo, který právě ukončil velmi úspěšnou sérii představení Dona Giovanniho v Los Angeles, onemocněl.
Nicméně alespoň trochu dobrá zpráva – podařilo se nám najít v nabitém Ildebrandově programu náhradní termín, a to už na 2. 4. 2013.
Koncert se uskuteční opět v  Dvořákově síni pražského Rudolfina.

Všechny vstupenky zůstávají v platnosti a není třeba je vyměňovat.
Případný požadavek na vrácení vstupného z důvodu změny termínu lze uplatnit oproti předložení platné vstupenky v místě jejího zakoupení. Pozor! Pouze do 19.11. 2012!

Kontakt pro vstupenky zakoupené prostřednictvím
platební karty a vytištěné individuálně (HOMEticket)
a pro vstupenky zaslané na dobírku:
reklamace@ticketportal.cz, +420 224 091 439
Pozor! Pouze do 19.11. 2012!


Dear fans of opera art,
happened, what none of us can avoid - Italian bass-baritone Ildebrando D'Arcangelo, who just completed a very successful series of performances of Don Giovanni in Los Angeles, became ill.
However, at least one good news - we managed to find the alternative date in Ildebrando busy calendar, and that's on April 2nd  2013.
The concert will be held again in the Dvořák Hall of the Prague's Rudolfinum.

All tickets remain valid and need not be replaced.
Any request for a ticket refund due to the change of the term can be applied with a valid ticket at the point of purchase. Attention! Only till November 19th 2012!

Contact for tickets purchased through
credit cards and printed individually (HOMEticket)
and mail order tickets:
reklamace@ticketportal.cz, +420 224 091 439
Attention! Only till November 19th 2012!

Last tickets for ILDEBRANDO D'ARCANGELO here

HVĚZDY SVĚTOVÉ OPERY V PRAZE
THE WORLD OPERA STARS IN PRAGUE

Zpět / Back on top

ILDEBRANDO D'ARCANGELO

Charismatický italský basbarytonista Ildebrando D´Arcangelo proslul zejména jako skvělý mozartovský pěvec, fascinující Don Giovanni, Figaro a Leporello. V jeho repertoáru však najdeme i řadu belcantových rolí z oper Belliniho, Donizettiho a Rossiniho, Verdiho Rigoletta a Ferranda v Trubadúrovi, Bizetova Escamilla v Carmen nebo barokní hudbu Monteverdiho, Händelovu a Vivaldiho.

Ildebrando D'Arcangelo se narodil v italském městě Pescara, kde v roce 1985 zahájil studia na konzervatoři Luisy D'Annunzio pod vedením Maria Vittoria Romana; úspěšně je zakončil v Bologni ve třídě Parida Venturiho. V letech 1989 a 1991 vyhrál Mezinárodní soutěž „Toti dal Monte“ v italském Trevisu a po tomto úspěchu debutoval v Mozartových operách Così fan tutte a Don Giovanni. V současné době je již pravidelným hostem v milánské La Scale, Vídeňské státní opeře, Divadle na Vídeňce, barcelonském Gran Teatre del Liceu, londýnské Královské opeře Covent Garden, pařížské Opéra Bastille, v newyorské Metropolitní opeře, Lyrické opeře v Chicagu a na festivalech v Salcburku a Baden-Badenu. Na operních scénách i koncertních pódiích spolupracuje s dirigenty jakými jsou Claudio Abbado, Riccardo Chailly, John Eliot Gardiner, Daniele Gatti, Valery Gergiev, Christopher Hogwood, René Jacobs, Riccardo Muti, Seiji Ozawa, Antonio Pappano, Georg Solti a další.

V sezoně 2012/2013 pěvce čeká mj. hostování v Los Angeles (Don Giovanni), Vídeňské státní opeře (hrabě Almaviva ve Figarově svatbě a Alidoro v Popelce), v Chicagu (Don Pasquale) a v Teatro del Liceu v Barceloně (Selim v Turkovi v Itálii). Předchozí sezonu zahájil Ildebrando D’Arcangelo v Los Angeles (Guglielmo v Così fan tutte). Následovala milánská La Scala, nejprve Don Giovanni (titulní role i Leporello) a poté Figaro ve Figarově svatbě. Na jaře 2012 se vrátil do londýnské Covent Garden (Figaro) a v květnu 2012 na festival v Baden-Badenu (Dulcamara v Nápoji lásky s Rolandem Villazónem v dvojí roli: režiséra a představitele Nemorina). V létě 2012 vystoupil v titulní roli Dona Giovanniho v Areně di Verona.

V jeho bohaté diskografii figurují vedle alb s Händelovými a Mozartovými áriemi, Rossiniho Stabat Mater či Verdiho Requiem kompletní nahrávky oper, z nichž uveďme alespoň DVD: Anna Bolena s Annou Netrebko a Elīnou Garančou z Vídeňské státní opery (Deutsche Grammophon 2011), Carmen z Covent Garden (Decca 2009), Figarova svatba z Vídeňské státní opery (Deutsche Grammophon 2007) a milánské La Scaly (Arthaus Music 2011), Puritáni z Teatro Comunale di Bologna (Decca 2010),  Nápoj lásky s Rolando Villazónem a Annou Netrebko z Vídeňské státní opery (Virgin 2006) a Don Giovanni z Theater an der Wien (role Leporella, Arthaus Music 2009). Nejčerstvější CD nahrávkou operního kompletu je titulní role v Donu Giovannim pod taktovkou Yannicka Nézet-Séguina (Deutsche Grammophon, září 2012). Od roku 2009 Ildebrando D’Arcangelo nahrává exkluzivně pro Deutsche Grammophon.

Poslední vstupenky na ILDEBRANDO D'ARCANGELO zde

Zpět / Back on top
Top