SYMF. ORCHESTR FOK - ZAHÁJENÍ SEZÓNY


SYMFONICKÝ ORCHESTR HL. M. PRAHY FOK
NA TICKETPORTAL.CZ


78. KONCERTNÍ SEZÓNA


Ústředním mottem nové sezóny,  jejímiž patrony jsou Veronika Žilková a Martin Stropnický, je "Beethoven komplet", jako upomínka 185. výročí úmrtí tohoto velikána.
Na koncertech vás však čeká nejen všech 9 Beethovenových symfonií, zaposlouchat se budete moci i do děl dalších světových autorů v podání vynikajících sólistů (Pinchas Zukerman, Eugen Indjic, Freddy Kempf, Maurice Steger, Jonathan Biss, Simona Houda-Šaturová, Ivan Ženatý, Adam Plachetka, Roman Janál či Pavel Haas Quartet).
Také u dirigentského pultu se vystřídají osobnosti, které vás jistě zaujmou (Serge Baudo, Łukasz Borowicz, Alessandro Crudele, Zdeněk Mácal, Petr Altrichter, Marko Ivanović či Vojtěch Spurný).
Nejen večery, ale i čtyři nedělní odpoledne si budete moci zpříjemnit poslechem hudby známých autorů a to na koncertech Nedělního populárního cyklu.

FOK used on | zaměřeno na

SYMFONICKÝ ORCHESTR HL. M. PRAHY FOK novou sezónu zahájí koncerty 5. a 6. září ve Smetanově síni Obecního domu.
Pod vedením Petra Altrichtera doprovodí FOK Igora Tchetueva v Beethovenově Klavírním koncertu č. 4 G dur.
Zazní také Valdštýnův tábor Bedřicha Smetany, Fresky Piera della Francesca Bohuslava Martinů a v závěru Te Deum Antonína Dvořáka.
V poslední jmenované skladbě vystoupí jako sólisté sopranistka Maria Kobielska, barytonista Roman Janál a Pražský filharmonický sbor.

SYMFONICKÝ ORCHESTR HL. M. PRAHY FOK
NA TICKETPORTAL.CZ

Top