OLGA PERETYATKO, HVĚZDY SVĚTOVÉ OPERY V PRAZE

OLGA PERETYATKO, soprano
Obecní dům - Smetanova síň
náměstí Republiky 5, Praha 1
3.3. 2013 19:30

HVĚZDY SVĚTOVÉ OPERY V PRAZE /
THE WORLD OPERA STARS IN PRAGUE

English version

Vstupenky na OLGA PERETYTKO  zde


Odborná kritika označuje ruskou sopranistku Olgu Peretyatko za "fenomén koloraturního zpěvu." To potvrzují také nadšené ovace publika po každém z jejích vystoupení.

Olga Peretyatko pochází z Petrohradu, kde v patnácti letech zahájila hudební kariéru jako členka dětského sboru Mariinského divadla, v němž později působila jako sbormistryně. V pěveckém vzdělání pokračovala na Vysoké hudební škole Hannse Eislera v Berlíně. Na svém kontě má mnohé úspěchy a ceny na mezinárodních soutěžích včetně prestižní soutěže Operalia v Paříži, kde získala druhé místo.

V letech 2005-2007 byla členkou operního studia Hamburské státní opery. Odtud již vedla cesta na pódia Německé opery v Berlíně, Berlínské státní opery, Bavorské státní opery v Mnichově, Théâtre des Champs-Elysées v Paříži, Teatro La Fenice v Benátkách, na Rossiniho operní festival v Pesaru a na festival La Folle journée de Nantes. Velký úspěch sklidila mj. v roce 2010 na festivalu v Aix-en-Provence v titulní roli Stravinského opery Slavík, v níž se představila rovněž v Amsterdamu, New Yorku a v Kanadě. K jejím nadcházejícím závazkům patří mj. hostování na Rossini Opera Festival v Pesaru (Matilde di Shabran), v Opéra de Lausanne (L´elisir d´amore), ve Vídeňské státní opeře (Rigoletto), Hamburské státní opeře (L´elisir d´amore a Ariadna na Naxu) či v lednu 2013 na festivalu Mozartwochen v Salcburku (Lucio Silla) po boku Rolanda Villazóna a v téže opeře v červenci 2013 na Salcburském festivalu.

Olga Peretyatko spolupracovala s dirigenty zvučných jmen, jakými jsou Daniel Barenboim, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Renato Palumbo, Marc Minkowski a Alberto Zedda. Nahrává exkluzivně pro label Sony Classical, který v roce 2011 vydal její s velkým ohlasem přijaté CD s názvem "La bellezza del canto", na němž umělkyně spolupracovala s Mnichovským rozhlasovým orchestrem pod taktovkou Miguela Ángel Gómez-Martíneze.

Vstupenky na OLGA PERETYTKO  zde

HVĚZDY SVĚTOVÉ OPERY V PRAZE /
THE WORLD OPERA STARS IN PRAGUE

Top