ZMĚNA: BENÁTSKÁ NOC 2012, 27. - 29.7.2012, Malá Skála - Český ráj

ZMĚNA: Z technických důvodů se mění místo konání letního festivalu BENÁTSKÁ NOC 2012 27. - 29.7..2012, Malá Skála - Český ráj. Festival proběhne v Areálu Vesec u Liberce. 

Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti i na nové místo konání festivalu a není potřeba je vyměňovat.

Ano, je to tak. Festival Benátská noc se stěhuje.
Když festival v roce 1993 začínal, tehdy ještě na místní Žluté plovárně v údolí obce Malá Skála v Českém Ráji., byl jeho průběh v mnoha směrech partyzánský. Šatny účinkujících byly v obýváku rodinného domku, například Kamil Střihavka s Katapultem měli dohromady jednu sedací soupravu. Podium bylo postaveno z lešenových trubek a zvuková aparatura přivázána lany ke stožárům veřejného osvětlení. Postupem doby začala Benátská noc bobtnat. Druhý a třetí ročník proběhl ještě na plovárně, čtvrtý a pátý se již přestěhoval na louky v „poříčí“ napříč údolím a od šestého se festival rozprostřel podél toku Jizery.
Každým rokem se ale zvyšuje  nejen počet účinkujících, ale i diváků a když si k tomu přičteme další okolnosti, jakými jsou  majetkové vztahy areálu, kde se Benátská noc koná, které vylučují  jakoukoliv úpravu areálu, každoroční jednání s majiteli o výši nájemného, zamýšlenou průmyslovou výstavbu, která neumožňuje rozšiřovat zázemí festivalu  a   předcházející  tři roky nevlídného počasí, které mělo za vinu znehodnocení areálu … zde se nabízí použít citaci Petra Korála z Rock Pop 09/2011: …„Všechno se mění, všechno se mění, jen jedno se nemění, a to jsou děvky a chlast“, zpívá se v dávném hitu Macháňat, který samozřejmě také zazněl. A stejně tak se naštěstí nemění k horšímu ani Benátská noc. Nicméně s tím prostorem už by to chtělo něco udělat. K čemu je člověku okolní úchvatná přírodní scenérie, když si nemůže bez drsné újmy na obuvi a oblečení dojít ani na záchod či ke stánku pro kus žvance?“… je vlastně změna místa jediným rozumným krokem, který mohli organizátoři zvolit.
Místo konání festivalu a celého zázemí je situováno přírodního areálu  ve Vesci.
Nový moderní areál, který byl dějištěm Světového poháru v běhu a mistrovství světa v klasickém lyžování v roce 2009, leží na periferii města ve výšce od 400 do 460 metrů nad mořem a je zasazený do přírodní scenérie Lužických hor a je vzdálený vzdušnou čarou od Malé Skály cca 15 km /stejná spádovost/.

Klidné a prostorné prostředí s veškerou infrastrukturou, parkovacími místy a v neposlední řadě s nádherným výhledem na majestátní Ještěd, je jako stvořené pro pořádání velkých akcí, jakou Benátská noc je. Bez problémů se sem vejdou všichni účinkující, jejich doprovod, diváci a veškeré servisní zázemí.
Podle organizátorů hudebního festivalu splňuje trend moderních a divácky atraktivních prostor. Kapacita nového areálu je cca 40 tis. návštěvníků a skýtá zejména nové možnosti doplňkových služeb a akcí pro návštěvníky.
K dispozici tedy bude nadstandardně vybavený areál s veškerými službami, na které jsou návštěvníci festivalu zvyklí.
Pro všechny je připravena široká nabídka kvalitního občerstvení včetně vegetariánského, a další řada služeb a doprovodných akcí bude samozřejmostí.

Top