MIGHTY SOUNDS 2012 ode dneška v prodeji - NEJ CENA = OMEZENÝ POČET!

Festival Mighty Sounds spustil předprodej, začíná s limitovanou edicí vstupenek





 

 

 

Jeden z největších českých festivalů, festival Mighty Sounds, spouští předprodej na svůj osmý ročník, který proběhne v termínu od 13. do 15. července 2012. Tato žánrově jedinečná akce se opět uskuteční na Letišti Čápův Dvůr v Táboře.

Mighty Sounds je silným festivalovým hráčem už osm let a každoročně nabízí to nejlepší ze ska, punkové, rock´n´rollové, reggae, rockabilly a hardcorové scény, a to jak z tuzemska, tak ze zahraničí. I v loňském roce byl Mighty Sounds téměř jediným festivalem u nás, na kterém v line-upu převažovaly zahraniční kapely – na akci pravidelně přijíždí to nejlepší ze scény v Německu, Británii, ale i z USA, Jamajky a dalších zemí.
Předprodej startuje 1. prosince a nabízí limitovanou edici 1000 kusů vstupenek za konečnou cenu 650,- Kč na všechny tři dny. Po vyprodání této edice nebo od 1. ledna 2012 se cena vstupného zvyšuje na 750,- Kč. Vstupenky je možno zakoupit přímo ZDE!
Se spuštěním předprodeje hlásí festival první hudební návnady. Jsou jimi punkrockoví Street Dogs z Bostonu, dále Neville Staple Band, což je britská formace zpěváka z legendárních The Specials, a kultovní americká hard core kapela  Poison Idea. Festival chystá pro osmý ročník opět celou řadu vylepšení a novinek. Fanoušci se tak opět mohou těšit na neopakovatelnou hudební smršť v Táboře. Generálním partnerem nadcházejícího ročníku se stal Božkov.
MIGHTY SOUNDS 2012, vol. 8
- to nejlepší ze ska, punku, reggae, rockabilly a rock´n´rollu
13. – 15. července 2012
Tábor, Letiště Čápův Dvůr
Předprodej: od 1. prosince 2011 za 650,- Kč (limitovaná edice 1000 kusů vstupenek)
www.mightysounds.cz

Biografie potvrzených kapel:

Street Dogs (USA)
Nadupanou punkrockovou partu z Bostonu Sreet Dogs založil v roce 2002 původní zpěvák Dropkick Murphys Mike McColgan. Do dějin bostonské punkové scény Street Dogs vstoupili už demem, které v roce 2003 následoval debut Savin Hill. Street Dogs hned vzápětí předskakovali celtik punkovým matadorům Flogging Molly a po druhém albu Back To The World se vydali na nekonečné turné. Objeli Spojené státy, Evropu, Austrálii nebo Japonsko a otevírali vystoupení svým slavnějším kolegům z Bad Religion, Social Distortion, Rancid, Tiger Army nebo The Bouncing Souls.
Později kapela vydala ještě desky Fading American Dream (2006), State of Grace (2008) a Street Dogs (2010) a odjela několik Vans Warped Tours. S Albem State of Grace se kapela jednou provždy upsala prestižnímu punkrockovému labelu Hellcat records. Street Dogs jsou svěží kapela, která přesně ví, za jakou strunu zatáhnout. Jejich energický valivý punkrock navíc podkreslují úžasně nakažlivé melodie a to znamená, že v line-upu Mighty Sounds mají své pevné místo.
http://street-dogs.com/
Neville Staple Band (UK)
Neville Staple, jeden ze zpěváků kultovní 2tone party The Specials, přijede se svým kombem Neville Staple Band na letiště do Tábora.  První Nevillova pletka s The Specials proběhla ještě v době, kdy se kapela jmenovala The Coventry Automatics a kdy jí dělal manažera Bernard Rhodes, který měl v té době pod křídly i The Clash. Neville jel s kapelou jako roadie, připletl se na pódium a už z něj nikdy neslezl.  Po rozpadu The Specials vystupoval v uskupeních Fun Boy Three nebo Special Beat. Posléze se přestěhoval do Kalifornie a spolupracoval například s No Doubt, Rancid nebo Unwritten Law. Objevil se i ve skladbě kanadských The Planet Smashers.
V roce 2004 se Neville vrátil do Británie a založil kapelu The Neville Staple Band, kterou poskládal ze členů bristké ska kapely Bad Manners. Od roku 2004 Neville se svoji partou křížem krážem projel ostrovy, Evropu, Střední východ, Austrálii a Nový Zéland. V červenci 2012 se na tuto živoucí legendu můžete těšit na Mighty Sounds.
http://www.nevillestaple.co.uk/
Poison Idea (USA)
Poison Idea je oregonská hardcoreová legenda, kterou před neuvěřitelnými dvaatřiceti lety založil Jerry A aka Jerry Lang. Inspirováni Black Flag, The Germs nebo Discharge, vydali se na neuvěřitelně dlouhou pouť po amerických a evropských klubech. Poison Idea má na svém kontě sedmnáct desek, deset singlů, neuvěřitelné množství živáků a kompilací. Kapela za úctyhodnou dobu hraní prošla několika reformami, ale nic ji nedokázalo zastavit. Ne nadarmo tuto perfektní HC partu uváděly jako jednu z inspirací například kapely Nirvana, Pantera, Turbonegro nebo Napalm Death.
http://www.myspace.com/blankblackoutvacant
Top