Švédská metalová jednička IN FLAMES míří do Čech!

IN FLAMES (swe)

Special guest: Noctiferia (svn)

4.10.2011 Zlín – Masters Of Rock Café
7.10.2011 Praha – MeetFactory

Švédská metalová jednička IN FLAMES vyráží na velké evropské turné, které nemine ani Česko, kde se populární seveřané představí hned na dvou koncertech, konkrétně 4. října ve Zlíně a 7. října v Praze. Hlavním motivem nastávajícího turné je hlavně prezentace nové desky s názvem „Sounds of a Playground Fading“, která se stala nástupcem úspěšného posledního alba „A Sense of Purpose“ z roku 2008.
Vstupenky na zlínský i pražský IN FLAMES koncert jsou k dostání přímo ZDE. Bližší informace získáte na webu
www.obscure.cz.

IN FLAMES bývají v mnoha anketách označováni za nejlepší koncertní kapelu na metalové scéně. Tento fakt zajisté potvrdí i jejich čeští fanoušci, kteří měli naposledy možnost kapelu shlédnout jak v netradičním klubovém prostoru Retro Music Hall, tak i nedávno na obřím pódiu Sonisphere festivalu. V obou zcela rozdílných prostorách IN FLAMES jasně dominovali a jenom tak potvrdili, že hudebně i lidsky dorostli do pozice světové kapely.

Původně zakladatelé proslulé gothenburgské melodic deathmetalové scény, kterou proslavili společně se svými krajany z kapely AT THE GATES, nyní téměř stadionová kapela, která na sebe váže tisíce fanoušků napříč všemi kontinenty. I takto lze ve stručnosti zrekapitulovat již více než dvacetiletou kariéru IN FLAMES.
Ale jak to tak bývá, úspěch se rozhodně nedostavil hned a skrývají se za ním roky tvrdé práce a nekonečného cestování za koncerty po celém světě. Ostatně, koncertování, to je odpradávna hlavní priorita kapely, které se nevzdává ani po dvou dekádách svého fungování.
Odkazem na první etapu IN FLAMES jsou nesmrtelná alba jako „The Jester Race“, Whoracle“, „Colony “ nebo „Clayman “. Komerční úspěch a všeobecnou pozornost však kapele zajistili až další díla v podobě desek „Reroute to Remain“, „Soundtrack To Your Escape“, „Come Clarity “ nebo  „A Sense of Purpose “.
Poznávacím znakem hudby IN FLAMES jsou po celou dobu hlavně typicky hutné a melodické kytary hnané explozivní rytmikou. Ačkoliv postupem let přibylo vícero kláves a elektronických vložek, stejně tak Anders Fridén přešel z growlingu na čistý vokál, stále můžeme mluvit o typickém zvuku IN FLAMES, který si kapela drží téměř celou svou kariéru.

Díky tomu se IN FLAMES mohou opírat o přízeň svých dlouholetých fanoušků, stejně tak ale úspěšně oslovují i mladé generace posluchačů odkojených moderním metalem. Výsledkem jsou pak vyprodaná turné, která v některých zemích pomalu „vytlačují“ kapelu z klubů až do sportovních hal.
Již nyní je jisté, že zlínské MoR Café a smíchovský klub MeetFactory si tak koncertem IN FLAMES odbudou velkou zatěžkávací zkoušku.

Jako support se na turné představí známá slovinská industriálně metalová formace NOCTIFERIA, která bude propagovat zejména své poslední album s názvem „Death Culture“. 
Související linky:
www.inflames.com
www.myspace.com/noctiferia
http://meetfactory.cz
www.obscure.cz

Top