V ZÁŘÍ SE DO ČECH VRÁTÍ ZUCCHERO!

Do dnešního dne prodal přes 40 miliónů alb a jeho desky zaznamenaly rekordní prodeje nejen v jeho rodné Itálii. Seznam světových hvězd, se kterými spolupracoval, by vydal na knihu a pyšnil by se takovými jmény jako Luciano Pavarotti, Joe Cocker, Sting, Elvis Costello, Bono, Brian Eno, Miles Davis, Eric Clapton, Elton John a nespočtem dalších.

ZUCCHERO - celosvětově vysoce respektovaný zpěvák, kytarista a skladatel se 21.září po čtyřech letech vrátí do Prahy na jediný koncert v Čechách - v Divadle Hybernia.
Vstupenky na ZUCCHERO - Chocabeck Tour 2011
exkluzivně v síti Ticketportal   ZDE


Adelmo Fornaciari, který je celému světu známý pod uměleckým pseudonymem ZUCCHERO, se narodil v roce 1955 a jen o patnáct let později se začal profesionálně věnovat hudbě. V roce 1984 se dočasně přestěhoval do Kalifornie, kde započal spolupráci s italským producentem Coradem Rustici, která se následně ukázala v jeho hudební kariéře jako zlomová. Ze spojení Zucchero - Rustici nakonec vzešla celá řada nahrávek, včetně Zuccherových "nejzásadnějších" alb jako Blue's a Oro Incenso E Birra, které zpěvák v roce 1990 zčásti přezpíval do angličtiny a souhrnně vydal pod názvem Zucchero Sings His Hits In English. Tato kompilace přinesla hity jako Diamante, Overdose (d'Amore), Wonderful World nebo duet s Paulem Youngem Senza Una Donna ("Without A Woman"), asi nejslavnější Zuccherovu skladbu dodnes, která si podmanila doslova celou Evropu.
Následovala trochu temnější, ale kritikou vysoce hodnocená deska Miserere (1992), která mj. přinesla duet s již zmíněným Lucianem Pavarottim a další masivní útok na hitpardové žebříčky v podobě alba Spirito Di Vino (1995) se skladbami Il Volo, Papa Perché? a Per Colpa Di Chi.
Na vrcholky hitparád Zucchera okamžitě po vydání katapultovala i píseň Baila Morena z alba Shake (2001) a s milióny prodaných kopií se zpěvák zapsal do hudbení historie i s albem Zu & Co (2004) - kolekcí duetů s hudebními veličinami jakými bezesporu jsou B.B.King, Miles Davis, Sting nebo Eric Clapton.
Po dalším hitovém albu Fly z roku 2006 zrekapituloval Zucchero svoji dosavadní kariéru kompilací All The Best a následně záznamem koncertu v Itálii.
Ke studiové činnosti se vrátil a opět ve velkém stylu se ohlásil s novým albem (Chocabeck) vloni. Desku, která přináší spolupráci s Brianem Wilsonem z Beach Boys a Bonem z U2, produkovala vyhlášená producentská esa Don Was a Brendan O'Brien, kteří se podepsali např. pod nahrávky Rolling Stones, Boba Dylana, Iggyho Popa, Ringo Starra,  Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam, Incubus nebo Billy Talent.
A právě toto album přijede Zucchero představit do Divadla Hybernie českým posluchačům, kteří se vyjma ukázek z nové desky mohou těšit i na všechny zpěvákovy největší hity.
Koncert pořádá NuCoast Entertainment.
Vstupenky na ZUCCHERO - Chocabeck Tour 2011
exkluzivně v síti Ticketportal   ZDE



ZUCCHERO & PAUL YOUNG - SENZA UNA DONNA
http://www.youtube.com/watch?v=ZiUn8RwpcfY

ZUCCHERO - PER COLPA DI CHI
http://www.youtube.com/watch?v=UkQKDfYOkYo

ZUCCHERO, BONO, LUCIANO PAVAROTTI - MISERERE
http://www.youtube.com/watch?v=1PubCDbLJ3s

ZUCCHERO & STING - MUOIO PER TE
http://www.youtube.com/watch?v=1PubCDbLJ3s

Vstupenky na ZUCCHERO - Chocabeck Tour 2011
exkluzivně v síti Ticketportal   ZDE

Top