!!!NEWS!!! GIPSY KINGS

Gipsy Kings roztančili Budapešť. Brno se má na podzim na co těšit!

Bližší info a vstupenky na GIPSY KINGS   zde

Gipsy Kings, francouzská kapela se španělskými kořeny, vystoupila v hlavním městě Maďarska, v Budapešti. Osm mužů obsadilo jeviště, chopilo se svých hudebních nástrojů a svými tóny dokázalo proměnit halu obyčejných lidí na parket smyslných tanečníků.

Gipsy Kings účinkují na hudební scéně již třicet let. Jsou potomky španělských cikánů, kteří kvůli občanské válce emigrovali do Francie. Dvě příbuzné rodiny – Reyesové a Baliardové – spojily své talenty a daly vzniknout osmičlennému tělesu, jehož hudbu lze charakterizovat jako rumbu okořeněnou jižanským temperamentem a cikánskou osobitostí.

Téměř vyprodaná budapešťská aréna přivítala skupinu velkým vřelým potleskem, ta se jim odvděčila jedinečnou hudbou plnou španělských rytmů. Maďarský temperament příchozích se projevil již při prvních tónech. Ženy i muži roztančili svá těla, ohromná masa lidí se vlnila jako bouřící oceán a pozpěvovala si společně s cikánskými králi.

Gipsy Kings si zakládají především na zvuku kytar, jenž je pro jejich hudbu tak typický. Jejich klasický zvuk nelze nahradit žádným jiným nástrojem. Kytary dokážou navodit tu pravou náladu a dávají vyniknout skvělému hudebnímu umění svých majitelů. Prostor však Gipsy Kings poskytli i jiným nástrojům – slyšet byla trumpeta, bonga, klávesy, vždy v perfektním souznění. Každý z nástrojů si užil pár minut slávy, aby se mohl prosadit a ukázat, co vše dokáže, když ho vezme do ruky zkušený muzikant.

Dominantní byl ale samozřejmě zpěv. Zastřené hlasy všech zpěváků fanoušky přenesly do slunného Španělska, do země býčích zápasů a flamenca. Na hlasech celé pěvecké sekce bylo slyšet, jak si zpěv užívají a nechávají se jím unášet ze skutečnosti až do světa lehkosti a emocí.

Gipsy Kings při svém vystoupení zapomněli na povinnost především pobavit všechny návštěvníky. Odpoutali se od tohoto závazku, a do jejich hudby se tak vnesla dávka něčeho navíc, něčeho nepopsatelného, co vycházelo přímo z jejich srdcí. Muzikanti se oddali každičkému tónu, který jako by se rodil z duše a oni ho cítili v každé části svého těla. Probudili tak ve svých fanoušcích emoce, jež se navenek dostávaly skrze rozzářené obličeje a tančící těla...

Gipsy Kings v Budapešti dokázali, že jsou skuteční králové. Jejich dokonalá hudba se spojila s posluchači a vzniklo tak neviditelné pouto, jež se již nikdy nepřetrhne.
Svůj temperament Gipsy Kings představí také v České republice. 21. října přijedou předat kousek svého poselství brněnské hale Rondo.
                                                     zdroj http://www.topzine.cz

Bližší info a vstupenky na GIPSY KINGS   zde

GIPSY KINGS

 Bližší info a vstupenky na GIPSY KINGS   zde 

 

 

Top