Sigma na dalším DNB Rodeu v Matrixu

DNB Rodeo, 13. 5. 2011
Praha, Matrix klub
DJs Sigma (UK), Pixie, Suki, Bifidus Aktif, M4Y4
vstup 90 Kč do 22:00 a v předprodeji (plus poplatek)/ 150 Kč po 22:00
www.letitroll.cz/dnbrodeo.html

Sigma na dalším DNB Rodeu v Matrixu

Po maximálně pozitivních ohlasech ze zimního Let It Rollu padla volba na hosta dalšího DNB Rodea opět na Camerona z projektu Sigma. Zatímco od velkých hvězd se předpokládaly zázraky a od Sigmy nikdo nečekal nic, právě tento set se stal překvapením a jedním z nejsvětlejších bodů večera.

Dnes všem posluchačům drumandbassu známý DJsko-producentský tandem Sigma tvoří pouze dvojka Joe (aka Wooz) spolu s Cameronem (přestože se původně jednalo o 3členný projekt). Je tomu téměř 5 let, kdy o sobě dali vědět první deskou Masai/Livewire na né moc známém labelu Charge. V té době prakticky neznámí, čekající na objevení a slávu. Úspěch se měl dostavit záhy a odkrýt dřímající potenciál už následující rok, kdy světlo světa spatřila Hi Top na Futureboundově Viper Rec. či dnes již klasická El Presidente a All Blue na Zincově labelu Bingo Beats. Nebylo proto divu, že klukům přišla nabídka podílet se na remixu pecky Adama F – Shutt the Lights Off, kterou měl původně na svědomí se světoznámou hiphopovou star Redmanem na vlastním labelu Breakbeat Kaos. Cameron s Woozem ale neusnuli na vavřínech a mezi četnými vystoupeními si stíhají založit vlastní label Life recordings, kde jako první desku vydávají VIP verzi trháku El Presidente. Dále upisují skvělou Paint It Black pro legendární Hospital rec. a připraví naprosto vynikající minimix, kam vměstnají neuvěřitelných 35 skladeb do pouhých 6minut (http://goodmixes.com/sigma-mini-mix) pro známý pořad Annie Hobbs britského Radio 1.

Po takovém úspěchu není divu, že se Sigma prvně živě představuje  konečně v Praze, kde si je české publikum a pivo doslova podmanilo a proto se do České Republiky vždy tak rádi vrací. Rok 2010 byl pro kluky přelomový tím, že vydávají své první EP nazvané Stand Tall, opět na labelu Breakbeat Kaos, které je hudebně velice rozličné a snaží se nezapadnout do jedněch zajetých kolejí a také vytvoří taneční pecku s legendou Freshem (ex Bad Company) nazvanou Cylon. Letos už stihli absolvovat turné po Jižní Africe a stejně tak se ukázat i u nás, na zimním vydání festivalu Let It Roll, kde sklidilo jejich vystoupení obrovský úspěch. Vy teď máte možnost si poslechnout Camerona znovu, tentokrát v klasickém klubovém prostředí pražského Matrixu na akci DNB Rodeo a již teď si můžete být jistí, že s sebou přiveze pár střípků z chystaného debutového alba, které vyjde již letos!

Ostatní sety ke stažení naleznete na webu SETY.cz:

http://mp3.sety.cz/vysledek-hledani/set|sigma.html

Top