Jakub Smolík se vrací do Brna na Velký letní koncert!

Jakub Smolík
Velký letní koncert
30. 6.2010 od 19 hodin
Letní amfiteátr za KC Semilasso, Brno
(v případě špatného počasí KC Semilasso)
www.brnokoncert.cz

Nenapravitelný romantik české pop-music se vrací do Brna!

Nevíte, jak naložit s posledním červnovým večerem? Pak pro vás máme tip. V brněnském sále Semilasso zahraje na romantickou strunu umělec s nejvěrnější fanouškovskou základnou, který patří k tomu nejlepšímu, co česká písničkářská scéna nabízí. Mnozí jistě tuší, že řeč je o Jakubu Smolíkovi, idolu srdce nejedné dámy. Jakub, který má na svém kontě 20 alb, plní sály po celé republice již dlouhá léta. Vzpomeňme na jeho loňské vystoupení na nádvoří hradu Špilberk, které ještě umocnilo kouzelnou atmosféru celého koncertu. Nyní se vrací potěšit své brněnské fanoušky koncertním programem sestaveným z jeho největších hitů (Ave Maria, Až se ti jednou bude zdát, Zachraňte milenky, a další) i písniček z posledního alba „Já za tebou dál budu stát“.

V roce 1975 založil se spolužákem Lubošem Trnkou svoji první skupinu, nazvali ji Travaléři. Mezi lety 1978 a 1980 absolvoval vojenskou službu v Českých Budějovicích. Na vojně založil taneční a dechový orchestr Horizont, spolu s touto skupinou získali mnoho ocenění. Po vojně v letech 1982 - 1985 absolvoval studium na konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze. V této době působil v rockových skupinách Rockyt a Kroket. V roce 1986 započal spolupráci s Lucií Bílou a skupinou Maximum Petra Hanniga. A právě producent Petr Hannig je Smolíkův objevitel, on je také původcem jeho uměleckého jména Jakub – původně se totiž jmenoval Jaroslav po tátovi. V tomto období nazpíval hit Až se ti jednou bude zdát, který po prvně odezněl v pořadu Pozor začínáme.

V letech 1988 - 1989 absolvoval turné šedesáti koncertů po zemích bývalého Sovětského svazu. V roce 1992 mu u firmy Carmen Jiřího Zmožka vyšlo CD Největší hity country zpívá Jakub Smolík. Na toto velmi úspěšné CD navázal v roce 1993 CD Největší hity country 2. Na koncertním turné vystupoval s Jiřím Zmožkem a Radoslavem Brzobohatým a toto turné bylo velmi úspěšné.

V roce 1993 nazpíval dvě alba se Šárkou Tomanovou, herečkou, zpěvačkou a moderátorkou. V roce 1995 natočil klip na text Vítězslava Nezvala - O nespočetné kráse těla. Další videoklip vznikl v roce 1996. Ve videoklipu k této písni si zahrála Petra Voláková a videoklip i píseň se jmenují - Víš.

Mezi lety 1996 - 1998 začal spolupracovat s Michalem Davidem na dětských projektech - Písničky Ferdy mravence, Štědrý večer s panem Ladou a Méďa Béďa a jeho přátelé. V roce 1998 natočil další dva videoklipy - Živá láska (s Evou Vejmělkovou) a úspěšný hit Má Jenny.

V roce 2000 spolupracoval s Petrem Jandou a Alešem Brichtou – oba účinkovali i ve videoklipu Každej si meleme svou. Začal vystupovat i na živých koncertech se skupinou Zlatí paroháči. Roku 2002 v polovině září odjel do USA, kde se zúčastnil motocyklové jízdy po slavné Route 66. V roce 2003 byl pražský koncert v Branickém divadle vyprodán, dvakrát za jeden den. V polovině prosince byl v anketě Český slavík zvolen skokanem roku. V roce 2005 - 9. listopadu uspořádal koncert v Lucerně, kde obdržel zlatou desku za CD - Chci ti říct. Na tomto koncertě vystupovali jako hosté - Lenka Filipová, Wabi Daněk, Bohouš Josef, Martin Maxa, Josef Vojtek, Gabi Goldová a další.

Ani v posledních letech Jakub nepolevuje v aktivitě a každý rok vydává jednu desku (2006 – dvoj-CD „36 nejkrásnějších balad“, 2007 „Řekni, že je nebe“, 2008 – „Láska se narodila o Vánocích“,  2009 – „Já za tebou dál budu stát“).

Vstupenky na Velký letní koncert Jakuba Smolíka koupíte přímo ZDE!

Top