MIGHTY SOUNDS 2011: našlapaný program už v březnu!

MIGHTY SOUNDS 2011 hlásí už nyní našlapaný program

Praha, 28. února 2011 – Festival Mighty Sounds hlásí kapely pro svůj sedmý ročník. Po loňském úspěšném přesunu na nové místo se festival uskuteční opět v areálu letiště Čápův dvůr v Táboře a to 15. – 17. července 2011.
Pořadatelé hned se spuštěním předprodeje ohlásili špičky v žánrech, které Mighty Sounds už tradičně v České republice unikátně zastupuje.  Festival tedy i letos nabídne na svých šesti scénách to nejlepší ze ska, punku, reggae, rockabilly, dancehallu, rock´n´rollu a spřízněných žánrů na jednom místě během tří dnů v programu nadupaném až po okraj. Jako každý rok budou k vidění také divadelní představení, performance, workshopy a dojde i na sport.
Už teď je jasné, že se máme na co těšit. Prvními oznámenými byly americké punkrockové legendy The Casualties a jejich hardcoroví krajani Madball. Krom toho už je potvrzená i britská 2tonová špička The Hotknives, dánští mods fešáci The Movement, temperamentní géniové z Venezuely Desorden Público nebo opravdoví bossové amerického ska – The Toasters. Do rockabilly výběru nejnověji přibyli kanadští The Koffin Kats, punkovou naštvanost budou prezentovat italští uličníci Los Fastidios, mrazit v zádech bude návštěvníky při vystoupení hříšných punkerů The Creepshow a mix dubu, reggae, punku, ska a hip-hopu přivezou britští Dub Pistols. Z české scény jsou potvrzení Fast Food Orchestra, Sto zvířat a vítaná žánrová odbočka v podobě rapujících Prago Union.

Vstupenky na festival MIGHTY SOUNDS 2011 koupíte přímo ZDE!


MIGHTY SOUNDS vol. 7
15. - 17. července 2011
Tábor, letiště Čápův dvůr
http://mightysounds.cz/
http://www.facebook.com/mightysounds

Biografie vybraných kapel:

Madball (USA)

Madball jsou klasickou newyorskou DMS hard core legendou, kterou každý fanoušek tohoto tvrdého žánru v hlavě nosí jako posvátný pergamen. Kapela vznikla téměř náhodně v roce 1988 při koncertě Agnostic Front, kdy Roger Miret, frontman kapely AF, nechal zpívat svého bratra Freddy Criciena během jejich vystoupení. Z původně vedlejšího projektu Agnostic Front se velmi rychle stala regulérní a často koncertující kapela. První EP „Ball of Destruction“ na sebe dlouho nenechalo čekat a vyšlo jen pouho pouhý rok po založení kapely. Na plnohodnotný debutový nosič s názvem „Droppin' Many Suckers“ si však fanoušci museli počkat celé dlouhé čtyři roky. Následovalo sedm alb, z nichž poslední „Empire“ z roku 2010 stále odkazuje k duchu staré hard core školy, která v sobě nese patřičnou dávku nasranosti . Težkotonážní a hutné kytarové riffy běsnícího hard corového impéria tentokrát míří do Tábora a slibují, že se máte na co těšit.
MySpace.com/madball

The Creepshow (CAN)

Kanadská hororová sebranka The Creepshow v čele s krásnou Sarou a jejím naléhavým vokálem se vrací zpátky do České republiky. Dějištěm dalšího působení však nebude cigaretovým kouřem zahulený klub, ale otevřený prostor táborského letiště. The Creepshow posunuli rock´n´rollový základ a kořeny, ze kterých vychází, zase o kousek dál a za přítomnosti punkrocku a další pestré hudební palety se jejich hudba valí nekompromisně dopředu, což jasně potvrzuje jejich nejnovější placka.

Dohromady se dali v roce 2005 a společně zvládli objet více jak 25 zemí světa a dle svých vlastních slov v dobývání nových teritorií rozhodně nehodlají přestat. Debutovali v roce 2006 deskou „Sell Your Soul“, čímž po sobě zanechali jasně viditelnou a těžko smazatelnou stopu, které si nebylo možné nevšimnout. Nicméně byly to jen začátky a The Creepshow ve své naléhavosti neustávali a o dva roky později vydali „Run For Your Life“. Toto album způsobilo takové malé biblické povodně a už nebyl téměř nikdo, kdo by o nich nevěděl.

Dneska je už jen málokdo na scéně, kdo by The Creepshow neznal, nebo se hloupě tvářil při vyslovení jejich jména. Kapela je permanentně na turné a neustále sbírá cenné kredity. S poslední deskou „They All Fall Down“ svoje kvality jasně potvrdila a tvrdě jede dál kupředu a nepřestává nabírat těch pár zbylých, kterým dokázala existence této kapely uniknout.
http://www.myspace.com/thecreepshow

The Casualties (USA)

Pravověrní  punks si mohou mnout ruce, neboť Mighty Sounds nabízí skutečnou lahůdkou v podobě new yorských street punkových veteránů The Casualties. Tahle parta brouzdá klubová i festivalová pódia dobrých dvacet let a navazuje na zlatou éru svých starších kolegů The Exploited či GBH. The Casualties hrajou nadmíru energický a úderný punkrock a jejich písničky jsou doslova a do písmene sing-alongovými hymnami, které si musíte pořád dokola zpívat, jako byste byli posedlí ďáblem.
http://www.myspace.com/thecasualties

Dub Pistols (UK)

Tahle londýnská grupa už to válí štrýtem skoro 15 let. Za kanálem už stačili sklidit spoustu vavřínů, a přestože Evropa je ještě úplně nedocenila, jejich mix dubu, reggae, punku, ska a hip-hopu je přesně to, co mají návštěvníci Mighty Sounds rádi. Dub Pistols mají na svém kontě čtyři vlastní desky a nespočet remixů pro umělce jako je Moby, Ian Brown ze Stone Roses nebo Limp Bizkit. Zazpívalo si s nimi spoustu renomovaných osobností, mimo jiné například Terry Hall z The Specials, a jejich hudba se objevila ve filmech jako např. Blade II, Bad Company nebo Mystery Men. Milovníci počítačových her si je určitě spojí s hrami jako FIFA 99, NBA 08 nebo Tony Hawk’s Pro Skater 2. Tohle bude šílená jízda a jedno z překvapení a zároveň vrcholů letošního Mighty Sounds!
www.myspace.com/thedubpistols

Top