ZMĚNA: SMOKIE 19.3. Plzeň - DK INWEST

KONCERT SMOKIE V PLZNI SE PŘESOUVÁ DO DK INWEST

Plzeňský koncert Smokie, který se měl uskutečnit v Městské sportovní hale TJ Lokomotiva, se z technických důvodů přesouvá do DK Inwest. Termín 19. března i začátek koncertu (19:30) zůstává beze změn. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti!

Vstupenky na SMOKIE jsou stále ještě v prodeji přímo ZDE!

Fenomén Smokie

Počátek kariéry této skupiny se datuje rokem 1975, kdy se po několika výměnách názvu rozhodla pro definitivní pojmenování Smokie. Přestože pořadové číslo jedna nese v jejich diskografii album Pass It Around vydané v únoru 1975, prvně významněji se Smokie zapsali do dějin populární hudby o pár měsíců později se singly If You Think You Know How To Love Me (no.3 v Británii) a Don't Play Your Rock'n'Roll To Me (no.8 v Británii) z druhého LP Changing All The Time.
Mezníkem v jejich kariéře se však stal „až“ 12.listopad 1976 – den, kdy Smokie vydali singl Living Next Door To Alice, z kterého se v rekordně krátkém čase stal celosvětový megahit a posléze skupině zajistil doslova nesmrtelnost. Po „Alice“ následoval srovnatelně silný hit Lay Back In The Arms Of Someone a o fenoménu Smokie bylo rozhodnuto.

Legenda 19.března v Plzni

Ale dost vzpomínání. Už se sice nepíší 70.léta, ale přesto tato živoucí legenda, v jejímž čele stojí již šestnáct let charismatický Mike Craft, působí úspěšně dále. Nespoléhá se jen na své „staré“ hity, svoji diskografii neustále obohacuje o nové nahrávky a stále spolehlivě plní haly bezmála po celém světě.

A nejinak tomu jistě bude v DK Inwest, kam Smokie přijedou zahrát své největší hity i skladby z velmi úšpěšného nového alba Take A Minute, které vydavatelství Sony Music uvedlo na náš trh počátkem tohoto roku.

 

Top