KARLŠTEJN ZNOVU OŽIJE DIVADLEM

Pod širým nebem zahrají Roden a Langmajer


Karlštejn, 7. července 2010

Tradiční Karlštejnské kulturní slavnosti letos pokračují třetím ročníkem a v srpnu nabídnou dvě divadelní představení. Na nádvoří středověkého hradu se vrátí držitel ceny Alfréda Radoka Karel Roden a poprvé si tu zahraje držitel ceny Thálie Jiří Langmajer.

První představení se uskuteční 14. srpna 2010 a půjde o komedii O lásce, v níž účinkují Karel Roden a Jana Krausová. Druhé se pak koná 20. srpna 2010, kdy se v komedii Do pyžampředstaví Jiří Langmajer, Kateřina Herčíková nebo David Suchařípa.

Obě představení začínají ve 20:30 minut a vstupenky jsou již v prodeji v karlštejnském Infocentru nebo v síti Ticketportal.

Karlštejnské kulturní slavnosti se v obci konaly poprvé v roce 2008 a během tří let zde v hudebních nebo divadelních představeních vystoupili Hana Maciuchová, Marie Rottrová, Ondřej Vetchý, Karel Roden, Vojta Dyk nebo Mahulena Bočanová. Vloni na nádvoří hradu Karlštejn zazpívaly Královny popu – Aneta Langerová, Věra Špinarová nebo Eva Pilarová. První samostatný koncert tu po 10 leté odmlce uskutečnil také místní občan, zpěvá a herec Pavel Vítek.

„Letos jsou slavnosti skromnější, protože v době ekonomické krize není snadné najít sponzory. Přesto jsme nechtěli tradici přerušit“, vysvětlil úspornější program jeden z organizátorů, Janis Sidovský, který v obci žije 15 let. Představení jsou pořádány ve spolupráci s Národním památkovým ústavem a městysem Karlštejn. Generálním partnerem je společnost Severočeské doly.

Všechny představení naleznete zde!

Top