CZECH DEATH FEST 2010 už příští týden!

Příští víkend se odehraje druhý Czech death fest
V autokempu Brodský nedaleko Červeného Kostelce na Náchodsku se v pátek a sobotu 11. a 12. června 2010 uskuteční druhý ročník Czech death fest 2010. Festival je zaměřený na nejtvrdší odnože metalové hudby. Nad hladinou rybníka Brodský se tak ponese ryk kytar a nájezdy bicích kapel, které hrají grind, death, black metal a metal core.
Na velkém pódiu s profesionálním zázemím vystoupí 30 kapel. Hlavní hvězdou dvoudenního festivalu bude legendární švédská death kapela Grave. Ta se svojí záhrobní show vystoupí v sobotu večer.
Ostatní kapely budou převážně z českých a moravských luhů a hájů. Mezi nejočekávanější interprety bude patřit brněnská dark epic kapela Root v čele s charismatickým frontmanem Big Bossem.
Velkým překvapením bude vystoupení obnovené party Kurtizány z 25. Avenue. Kapela vedená „dredatým“ zpěvákem a kytaristou Tomášem Varteckým předvede nový program, jehož nosnou konstrukcí je moderní tvrdý rock!
Mezi největší hvězdy tuzemské grind core scény patří děčínští chlapíci Fleshless, kteří se svojí „řezničinou“ objeli tři kontinenty! České „drtící jádro“ má velmi dobrý zvuk po celém světě. Do stejného ranku patří i severomoravští Disfigured Corpse, v jejichž řadách najdeme zpěváka a novináře Vladise Třískalu a basistu Hadžiho, který stál u zrodu prvních doom metalových kapel u nás.
Na loňském Czech death festu zazářila českobudějovická formace Isacaarum, která svojským způsobem míchá grind s black metalem. K tomu navíc přidává originální pódiovou show plnou zvrácených rekvizit a úchylných gagů. Isacaarum patří mezi největší šílenosti, které lze vidět pod hlavičkou „Made in CZ“. To se nedá popsat, to se musí vidět! Jedinečnou možnost budete mít na Ctech death festu!
Z dalších kapel vzpomeňme ještě pořádající hronovskou death metalovou skupinu Tortharry, která pravidelně obráží česká pódia. Účinkovala i v řadě evropských zemí včetně Pobaltí. V roce 2007 navíc dobila Brazílii!
Staromilci si jistě nenechají ujít obnovenou premiéru pražské death thrash party Assessor. Málokdo si dnes vzpomene, že v roce 1990 vydala první thrashmetalovou desku v tehdejším Československu. Ta vyšla ještě o nějaký ten týden dříve než Thrash the trash Arakainu.
Pro návštěvníky Czech Death Festu je vyhrazena plocha pro bezplatné stanování v areálu kempu Brodský, kde jsou k dispozici také 4 až 6lůžkové chatky. S jejich rezervací neotálejte, počet volných lůžek se snižuje. V kempu je restaurace, dětský koutek a travnatá pláž s možností koupání v přírodní nádrži Brodský. Parkování je možné zdarma přímo v areálu festivalu.
Vstupenky na CZECH DEATH FEST 2010 koupíte přímo ZDE za 390 Kč, na místě si stovku připlatíte.
Veškeré informace, podrobný program a informace o zúčastněných kapelách jsou k dispozici na www.czechdeathfest.cz
Top