Folková růže 2010, Jindřichův Hradec

Folková růže Jindřichův Hradec
Sedmnáctý ročník festivalu FOLKOVÁ RŮŽE v Jindřichově Hradci se koná ve dnech 15. – 17. července 2010.

Festivalové koncerty se odehrají na zámeckém nádvoří, na nádvoří Muzea, v Kapli sv. Máří Magdaleny, v atriu Langerova domu, v zámeckém mlýně, na náměstí před zámkem a na dalších historických místech Jindřichova Hradce.

Celkem se na festivalu objeví téměř sedmdesát skupin a sólistů z Česka i ze zahraničí.

 

 

Festivalový program začíná každý den dopoledními koncerty na náměstí před zámkem, odpoledne pokračuje koncerty na nádvoří Muzea a v Kapli sv. Máří Magdaleny, večer vrcholí koncertem na nádvoří Zámku a pro labužníky přidává ještě půlnoční recitály zvané Nočníčky. Doprovodné festivalové akce proběhnou také na zámku v Žirovnici, na zámku v Kamenici nad Lipou, v atriu tzv. Langerova domu a také na trase úzkokolejné dráhy Jindřichův Hradec – Nová Bystřice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Folkovou růži doplňuje řada doprovodných akcí, například výstava kresleného humoru, představení jindřichohradeckých muzikantů, netradiční country bál, program historického tance nebo divadelní představení v prostorách zámeckého mlýna. Ozdobou jsou muzikantské jam sessiony v jindřichohradeckých hospůdkách či výlety do okolí. Táboření pro návštěvníky je zajištěno na zahradě Gymnázia a je v ceně vstupenky. Psi a další zvířata nemají na festival vstup povolen.

Festival pořádá časopis FOLK ve spolupráci s městem Jindřichův Hradec, Gymnáziem Vítězslava Nováka, Okresním muzeem a Státním hradem a zámkem v Jindřichově Hradci.
Vstupenky: Zlevněná „Vánoční permanentka“ na  celý festival je už k dostání v předprodeji za 400 Kč, ale jen do 31.ledna 2010. Po tomto datu bude cena vyšší a začnou se také prodávat jednodenní vstupenky. Děti do 130 cm výšky platí za celý festival 1 Kč. Invalidé platí zlevněné vstupné ve výši cca 50%, junioři (131 – 150 cm) taktéž. Tyto slevy pouze na místě.
Program a další podrobnosti najdete na www.folkcountry.cz.
VSTUPENKY na festival FOLKOVÁ RŮŽE za vánoční cenu ZDE!

 

Top