Open Air Musicfest Přeštěnice program!

Open Air Musicfest Přeštěnice 9. -11.července 2009
Jihočeský hudební festival

www.prestenice.cz

Kultovní Open Air Musicfest Přeštěnice se 9.-11.července opět vrátí do jižních Čech. Během tří dnů nabídne hudební festival návštěvníkům 3 scény plné českých i zahraničních interpretů jako jsou finští The Rasmus, Divokej Bill, Chinaski, Sto zívřat, Xindl X nebo Jerx z Německa. Letošní, již devátý ročník, se odehraje opět v malebné krajině u Přeštěnice – vesničky nedaleko Milevska. Veškeré informace a aktuality naleznete na internetových stránkách festivalu www.prestenice.cz.

Finští rockoví mágové The Rasmus se v létě vrátí do České republiky! Jejich pevné fanouškovské jádro a další čeští nadšenci se mají na co těšit. Ve svém červencovém programu jim totiž privilegované místo vyhradil jihočeský Open Air Musicfest Přeštěnice!

 Dalo by se říci, že kam se The Rasmus (www.therasmus.com) vrtnou, tam mají jednoznačný úspěch. A to zaslouženě díky své melodické, ale kytarově tvrdé rockové muzice, která naprosto dostává fanoušky po celém světě. Nejen v rodném Finsku, ale po celém světě - například i v Brazílii nebo na Ukrajině - se kapela v čele s charismatickým zpěvákem Lauri Ylönenem již po několik let zdržuje výhradně v čelech hudebních žebříčků. Úspěch evropského formátu potkal kapelu po vydání alba Into v roce 2001, úspěch celosvětový je pak zastihl s dalším albem Dead Letters, které do světa vypustilo jeden z nejznámějších songů In The Shadows. A zastihl je zcela připravené k vydávání dalších neméně kvalitních alb i ke koncertování po celém světě.

 Po vydání posledního alba Black Roses na konci loňského září se letos kapela vydala na širokopásmové turné, v rámci kterého díky přeštěnickému festivalu již podruhé zavítá do Česka. Zde mají vybudované pevné fanouškovské základy, což dokazují nejen přední příčky hudebních a videoklipových hitparád, ale také nedávný, téměř vyprodaný pražský koncert. Ten tak byl slibnou předzvěstí podobného kotle v jižních Čechách v areálu přeštěnického festivalu. Navzdory „temným“ názvům svých alb, i ponurým atmosférám v jednotlivých klipech, které ke kapele neopomenutelně patří, jsou jejich koncerty dokonalou ukázkou nadšené a pozitivní energie, která celé finské čtyřce opravdu nechybí. Poslední dobou odkrývají The Rasmus svou veselejší stránku, což ale rozhodně neubírá muzice na ráznosti, ani na temnosti jejich předchozí produkce.

 Jedna z nejúspěšnějších finských kapel, která má v životopise zapsanou spolupráci s Apocalypticou nebo rovněž finskými HIM, míří se svými hity opět k nám, tentokrát na jih Čech. S úctou k fanouškům, ale také díky radosti z dobře odvedené práce se ve studiu The Rasmus rodí hity jako Justify nebo Livin‘ In A World Without You.  Není divu, když za nimi kromě švédských producentů stál při vzniku nové desky také muž jménem Desmond Child, který má na kontě nemálo podařených kousků mimo jiné třeba kapel Bon Jovi nebo Aerosmith. Show, kterou má kapela v záloze, si nemůže nechat ujít žádný vyznavač zadumaných myšlenek, ale ani ctitel klenuté rockové muziky. Kdo se ocitne před pódiem obsazeným formací The Rasmus, bude – stejně jako oni – ronit černé slzy. Budou to ovšem slzy extáze. 
 

ROCKRADIO STAGEROCKZONE 105,9 STAGEBANDZONE.CZ STAGE
čtvrtek 9.7.
Nenie
Yemi desetVítěz Okolo Třeboně
MauritiusCink&Tej
Green SmatrolCrazy Áňa
ZnoucectnostX-Left to Die
KeksBAM
MotorbandAfterparty
Vodovod
pátek 10.7.
IQ9Paradoxy
Absolutní všechnoNikola Brasko
Zakázaný ovoceDespairesCross Band
The FialkySuicide HentaiUnifiction
MatahariPop PornPavel Jakub Ryba
UDGThe Switch Rattle Bucket
WohnoutNightworkXINDL X
ChinaskiInnocensFake Tapes
Divokej BillGodyva (I)After Party
JERX (D)Possibilní Explikace
sobota 11.7.
Marcel JabloňDivadlo Mythus
Hodně podněDusot dusících se králíků
X-CoreDukla VozovnaStraight
DiscoballsHappyEnd Sex Deviants
Totální nasazeníMashy MuxxL RU
Imodium EgotripTicho de pré Cupé BandNo Heroes
Rybičky 48Už jsme domaTransmitter (D)
Jaksi taksiSatisfucktionNiceland
Atari TerrorPrague Ska ConspiracyLove Gangsters
The Rasmus (Fi)Dymytry The PoohAfter Party
Sto zvířat

Top