MOTÖRHEAD Tublatance a Arakainu v zádech!

Motörhead, Tublatanka, Arakain a Aleš Brichta, největší jména rocku a heavy metalu se sejdou na jednom pódiu

Nejlepší kapely, které definovaly žánr heavy metalu, budou k vidění na jednom místě. Na brněnském velodromu zahrají 4. července na unikátním koncertě legendy domácí metalové scény – Tublatanka, Arakain a Aleš Brichta společně s ikonou všech pravověrných rockerů – britskými Motörhead.

Srdcová trojka H&H

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festival slibuje řadu výjimečných zážitků. Aleš Brichta s Arakainem se sejdou na jednom pódiu teprve po druhé od odchodu dlouholetého frontmana z kapely v roce 2002. Brichtův AB Band i Arakain a ostravská Doga navíc přijedou do Brna s novými alby. Slovenská Tublatanka se vrací na pódia po téměř roční pauze způsobené zdravotními problémy zpěváka Maťa Ďurindy.

Motorhëad přijedou do České republiky po dlouhých dvou letech, když dali přednost našim fanouškům před vystoupením v sousedním Polsku. Jejich hlasitý, rychlý a nekompromisní styl byl jedním z  průkopnických žánrů tvrdého rocku 70´ let, který ovlivnil tisíce kapel. Položili základy speed a thrash metalu a na rozdíl od mnoha svých vrstevníků pokračují s hraním a živým vystupováním dodnes. O tom, že jejich pojetí heavy metalu nepatří do starého železa, svědčí i nadšené přijetí aktuální desky Motörizer napříč hudebním tiskem.

Jste poZNAMEnaNÍ?

 

 

 

 

 

 

 

 

Motörhead založil v roce 1975 bývalý bedňák Jimiho Hendrixe - baskytarista a zpěvák Lemmy (nar. jako Ian Fraiser Kilmister; 24. 12. 1945). Kapelu pojmenoval podle slangového výrazu pro uživatele amfetaminu. Životním krédem Lemmyho Kilmistera je věta: "Nechci se dožít sto šesti a být k smrti unuděný. Svůj životní styl však nedoporučuji, protože by to hodně lidí určitě zabilo." Lemmy se v posledních letech angažuje v prosazování legalizace heroinu, protože ta by podle něj vzala vítr z plachet drogovým dealerům a z mladých lidí by se tak přestali stávat kriminálníci. Lemmyho fanoušci sepsali petici a chtějí, aby britská královna udělila zpěvákovi Motörhead rytířský řád. Přestože Lemmy Kilmister píše pro Motörhead většinou rychlé a úderné písně, je mimo jiné autorsky podepsán i pod největší baladické hity Ozzyho Osbournea „See You on the Other Side“ a „Mama, I´m Coming Home“.

Lemmy: Legalizujte herák, nebo ...!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klasický heavy metal zažívá i díky pořadům jako je Comeback na TV Nova s metalistou Ozzákem v hlavní roli, renesanci a MOTÖRHEAD FEST je výjimečná příležitost slyšet na živo skladby, které patří k základní výbavě každého fandy těžkého kovu bez ohledu na věk a pohlaví.


Kdy: 4. července 2009
Kde: Velodrom, Brno
Start: 13.00
Vstupenky: od 790,-
Vstupenky na www.ticketportal.cz a bližší info: ZDE

Pořádá: WTF Entertainment s.r.o. www.wtfcz.cz

Top