DEF LEPPARD & WHITESNAKE

DEF LEPPARD
special guests: WHITESNAKE
17. 6. 2019 Praha, O2 arena
Vstupenky v síti Ticketportal od 2. 11. 2018 10:00 hodin / ceny: 1190 – 1790 Kč
Live Nation klub: 1. 11. 2018 9:00 – 2. 11. 2018 10:00

DEF LEPPARD SE VRACEJÍ DO ČESKÉ REPUBLIKY!
PO ČTYŘECH LETECH OD SVÝCH POSLEDNÍCH VYSTOUPENÍ U NÁS PŘIPOMENE TATO BRITSKÁ LEGENDÁRNÍ PARTA ČESKÝM FANOUŠKŮM ZÁSADNÍ HITY SVÉ DLOUHOLETÉ A ÚSPĚŠNÉ KARIÉRY.

S více než 100 miliony prodaných alb po celém světě a dvěmi prestižními oceněními Diamond Awards - Def Leppard - Joe Elliott (zpěv), Vivian Campbell (kytara), Phil Collen (kytara), Rick "Sav" Savage (basa) a Rick Allen (bicí) - jsou i nadále jednou z nejdůležitějších světových rockových formací. V průběhu své kariéry kapela nahrála celou řadu klasických přelomových alb, jejich tvorba ovlivnila nejednu generaci fanoušků i kapel. Velkolepá živá vystoupení Def Leppard, plná silných melodických rockových skladeb, se stala pro tento kvintet ze Sheffieldu synonymem. Za posledních více než třicet let se jejich koncerty staly vyhledávanými událostmi a kapela i nadále vyprodává arény po celém světě.

Od roku 1977, kdy se datuje vznik této anglické hardrockové skupiny, až do současnosti Def Leppard natočili jedenáct řadových alb. První regulérní desku vydali v roce 1980 pod názvem On Through The Night. V osmdesátých letech vydali ještě další tři alba, za zmínku stojí určitě Hysteria, kterého se jen v USA prodalo dvanáct milionů. V historii skupiny však nejsou jen závratné prodeje desek a vyprodaná vystoupení, ale i tragické okamžiky. Prvním je nehoda Ricka Allena, při které přišel o levou ruku. Druhým je smrt kytaristy Stevea Clarka.
Def Leppard se však se všemi tragédiemi dokázali obdivuhodně vyrovnat, o čemž svědčí i fakt, že za Ricka nikdy nehledali náhradu na post bubeníka, ale snažili se mu co nejvíce pomoci. Dle zpěváka Joe Elliotta se díky elektronickému systému stal Rick „lepším bubeníkem“, než byl kdy před tím. Rickova souprava byla kompletně elektronická od roku 1986 do roku 1995, poté se Rick pomalu vracel ke klasickým bicím.
Def Leppard patří mezi osm anglických kapel/umělců, jimž se dostalo v USA ocenění Diamond Award. V Síni slávy dělají společnost takovým velikánům, jako jsou The Beatles, Elton John, Pink Floyd, George Michal, Eric Clapton a Bee Gees.
Díky agentuře Interkoncerts se roku 1996 Def Leppard poprvé představili pražskému publiku, vystoupili ve Sportovní hale a představili album „Slang“. V roce 2002 následoval počin s názvem „X“, na který fanoušci čekali téměř tři roky. Kapela v rámci světového turné k tomuto albu navštívila Českou republiku, představila se fanouškům v brněnské hale Rondo. Desáté studiové album v diskografii tohoto britského kvintetu s názvem Songs from the Sparkle Lounge vyšlo v roce 2008. Při své poslední návštěvě u nás pak Def Leppard představili své doposud poslední album, jehož vydání ohlásili singlem „Let’S Go“.
Při plánování svého koncertního turné, které se uskuteční v roce 2019, Def Leppard nezapomněli ani na Českou republiku, představí se v pražské O2 areně a posluchači se mohou těšit na show plnou vynikajících skladeb celé historie kapely.

WHITESNAKE JSOU ZPĚT – VYDÁVAJÍ NOVOU DESKU „FLESH & BLOOD“ A VYRÁŽEJÍ NA TURNÉ! LEGENDÁRNÍ ROCKOVÁ KAPELA WHITESNAKE, KTEROU ZALOŽIL DAVID COVERDALE, S POTĚŠENÍM OZNAMUJE SVÉ KONCERTNÍ TURNÉ, NA KTERÉM PŘEDSTAVÍ SKLADBY Z NOVÉHO ALBA I NEJVĚTŠÍ HITY ZE SVÉ VÍCE NEŽ 40 LET TRVAJÍCÍ KARIÉRY.

První singl a videoklip z nového alba s názvem "SHUT UP & KISS ME" budou celosvětově uvedeny příští rok, ještě před zahájením "Flesh & Blood" World Tour.

David Coverdale založil Whitesnake v roce 1978, dva roky po svém odchodu z Deep Purple. Tvorba Whitesnake přinesla koncem sedmdesátých let a v první půlce let osmdesátých jak těžký blues-rock alb „Trouble", "Lovehunter“, „Ready And Willing“ a „Come An‘ Get It“, tak později výbušný hard rock zachycený na desce „Slide It In“ a na jejich nejúspěšnějších albech „Whitesnake“ z roku 1987 a „Slip of the Tongue“ z roku 1989.

„Jsme skutečně nadšeni a těšíme se na to, až v roce 2019 opět zahrajeme v pražské O2 areně a společně oslavíme 40. výročí Whitesnake. A jsem moc vděčný, že už 40 let cestuji po tomto neuvěřitelném světě - chceme svými koncerty oslavit ty nezapomenutelné okamžiky s miliony lidí… Všem, kteří se k nám na této úžasné cestě připojili, opravdu děkuji!! Miluji tyto sdílené okamžiky, stejně jako svojí práci. Ještě jednou díky za těch 40 let!“, uvedl David Coverdale.

David Coverdale - zpěv
Reb Beach - kytary
Joel Hoekstra - kytary
Michael Devin - basa
Tommy Aldridge – bicí
Michele Luppi - klávesy

www.defleppard.comwww.livenation.cz

Top