Ritchie Blackmore's RAINBOW

RAINBOW
20. 4. 2018 PRAHA, O2 ARENA
VSTUPENKY V SÍTI TICKETPORTAL
Ceny vstupenek: 990 – 1490 Kč

Live Nation klub: 26. 10. 2017 10:00 hodin - 27. 10. 2017 18:00 hodin
OFICIÁLNÍ PŘEDPRODEJ BUDE ZAHÁJEN 30. ŘÍJNA 2017 V 9:00 HODIN

Historie projektu Ritchie Blackmore‘s Rainbow je jedinečná. Kapela v čele s legendárním kytaristou Deep Purple existovala jen něco málo přes deset let, ale bezesporu významně ovlivnila historii rockové hudby.

Po zklamání z hudebního směru, kterým se tvorba Deep Purple ubírala, se Ritchie v roce 1975 rozhodl kapelu opustit, aby usiloval o osobní uměleckou vizi a realizoval vlastní hudební ambice. Následně se zrodili Ritchie Blackmore‘s Rainbow.

Všichni, kdo od Muže v černém čekali bombastický rockový počin, byli zklamáni: místo důrazu na svůj virtuózní kytarový styl Blackmore obohatil hudební podobu své nové formace láskou k hudbě velikána klasiky Johanna Sebastiana Bacha. Kombinací své romantické záliby v mystických středověkých motivech a vokálu výjimečného zpěváka Ronnieho Jamese Dia Blackmore zručně vytvořil rockové písně se zřetelnými odkazy na renesanční a barokní hudbu dob minulých.

Po mnoha personálních podobách a rozchodech Rainbow odehráli poslední koncert 31. května 1997 v dánském Esbjergu. Muž v černém následně založil se svou ženou Candice renesanční projekt Blackmore’s Night. A jak říkají, zbytek je historie… až doposud.

Po dlouhé přestávce se v roce 2016 Blackmore úspěšně vrátil do říše rockové hudby s novými, osobně vybranými hudebníky. Dál prohlubují svou ikonickou pověst a navazují na nepopiratelný odkaz Ritchie Blackmore’s Rainbow.

Top