Bounty Rock Café Open Air letos nabídne 100 procent muziky navíc

Bounty Rock Café Open Air letos nabídne 100 procent muziky navíc
Poprvé na dvou pódiích s Danou Fuchs, Pražským výběrem nebo Beyond The Black

Olomouc / 22. 2. 2017
Už posedmé nastartuje letní festivalovou sezonu v České republice olomoucký Bounty Rock Cafe Open Air. Program v areálu Korunní pevnůstky se ale 17. června poprvé rozdělí na dvě pódia. Tak bohatý line-up by se prostě na jedno pódium nevešel. Zahraje jedenáct kapel a interpretů, mezi nimi americká zpěvačka Dana Fuchs, česká bigbítová legenda Pražský výběr, slovenští Horkýže Slíže nebo hard rockový Škwor. Pořadatelé ale letos mysleli víc i na mladší publikum, když pozvali například vycházející hvězdu německého symphonic metalu - Beyond The Black, Vojtu Kotka se skupinou TH!S nebo jednu z nejlepších olomouckých kapel Sunset Trail. Předprodej vstupenek začíná v pátek 24. února.
„Profilovali jsme se jako akce zaměřená na tvrdší muziku a v této tradici chceme pokračovat. Letos ale rovnou na dvou pódiích. Festivalovou sezonu u nás otevřeme žánrovým mixem, ve kterém nechybí bigbít, hard rock, metal, punk nebo blues rock,“ řekl pořadatel festivalu Dušan Neumann.
Právě bluesrockovou muziku se strhující dávkou energie přiveze Dana Fuchs. Jedna z nejtalentovanějších amerických zpěvaček, někdejší moderátorka MTV a úspěšná herečka, o které se mluví jako o nové Janis Joplin, zahraje v Olomouci podruhé. „Před třemi lety její koncert zahajoval Olomoucké kulturní prázdniny. Daně se tady ohromně líbilo a my se těšíme, že nám zase předvede živelné pojetí blues rocku,“ zavzpomínal pořadatel Dušan Neumann.
Na výživnou dávku skvělé muziky se musejí připravit i fanoušci českého bigbítu. V Olomouci zahraje mimo jiné i legendární Pražský výběr ve složení Kocáb, Pavlíček, Čok, Hrubeš a Kryšpín. „Už vystupují jen sporadicky. Náš koncert bude výjimečná příležitost vidět a slyšet velkou rockovou show kapely, která představuje vrchol novovlné muziky už pro několik generací fandů,“ dodal Neumann.
Zbystřit by při pohledu na letošní festivalové menu měly taky mladší ročníky. Pořadatelům se podařilo dohodnout koncert německé kapely Beyond The Black v čele s respektovanou vokalistkou Jennifer Haben. Kapela vznikla v Mannheimu před třemi lety a už stihla vydat dvě alba. Přestože se původní sestava vloni rozpadla, pokračuje i v novém složení to, co je na Beyond The Black nejlepší – charismatická zpěvačka, skvělé orchestrální aranže a špičkový zvuk.
V areálu Korunní pevnůstky to 17. června kromě výše jmenovaných muzikantů rozjedou staří známí Horkýže Slíže a Škwor, progresivní kapely Votchi a - 123 minut, formace kolem herce Vojty Kotka Th!s, progresivní metalisté Split Bearing, nebo známá olomoucká nu-metalcore kapela Sunset Trail, která má čerstvou zkušenost z evropského turné s věhlasnými Caliban. Program  otevře ve 13,00 olomoucká Sarkonia.
Vstupenky na Bounty Rock Cafe Open Air lze zakoupit od 24. února v předprodeji v sítích Ticketportal a Ticketstream za zvýhodněných 799 korun. Od 1. dubna se cena zvýší na 899 korun. Na místě pak vstupenka bude stát 999 korun.
Bounty Rock Cafe Open Air se koná už posedmé. V minulých letech díky němu v Olomouci zahrály rockové legendy Uriah Heep a Jethro Tull nebo německá popová ikona Alphaville.


Bounty Rock Café Open Air (Areál Korunní pevnůstky v Olomouci)
17. 6. 2017, od 13 hodin

Kompletní program:
Sarkonia
Th!s
Horkýže Slíže (SK)
- 123 minut
Split Bearing
Sunset Trail
Škwor
Votchi
Dana Fuchs Band (USA)
Beyond The Black (GER)
Pražský Výběr

Více na fb a www.brcopenair.cz

Top